Inventor General Discussion

Reply
Active Member
giss
Posts: 6
Registered: ‎11-21-2002
Message 1 of 7 (149 Views)

Exporting inventor part files

149 Views, 6 Replies
11-19-2002 05:08 AM
Hi
Is there a way to export inventor part files to
types like *.nc, *.dwg, *.3ds, or other typesthat I
can convert to use on our Prolight Milling machine?

Thanks
Jim
*Stocking, Matt
Message 2 of 7 (149 Views)

Re: Exporting inventor part files

11-19-2002 05:33 AM in reply to: giss
does your cnc program import acis (.sat) files?
that might be the best way to translate to it if it does.

 

Matt


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Hi

Is there a way to export inventor part files to
types like *.nc,
*.dwg, *.3ds, or other typesthat I
can convert to use on our Prolight
Milling machine?

Thanks
Jim

Active Member
giss
Posts: 6
Registered: ‎11-21-2002
Message 3 of 7 (149 Views)

Re: Exporting inventor part files

11-19-2002 06:38 AM in reply to: giss
The translation program we have only take *.3ds, *.dxf or *.stl files. I guess we will have to hunt around for a translator for those file types.
Jim
*Germer, Ole
Message 4 of 7 (149 Views)

Re:

11-19-2002 06:51 AM in reply to: giss
it does export to dwg  but you have to load
the translator first.

Tools --> Add-Ins...  highlight the
Autodesk dwg Translator .. tic on Load On Startup

 


 

 

style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
The
translation program we have only take *.3ds, *.dxf or *.stl files. I guess we
will have to hunt around for a translator for those file types.

Jim
Active Member
giss
Posts: 6
Registered: ‎11-21-2002
Message 5 of 7 (149 Views)

Re:

11-20-2002 12:31 AM in reply to: giss
Sorry for being clueless. I am assuming that once the translator is loaded, one can then "save copy as" but I could not see the listing on the file types.
Jim
*W, Tim
Message 6 of 7 (149 Views)

Re:

11-20-2002 01:50 AM in reply to: giss
I saw in your previous post that your program does accept STL files...
In the Add-In manager, there is an option for "Autodesk STL Translator", and
you can "Save Copy As" an STL.
Just make sure when you go to "Save Copy As", hit the "Options" button and
pick "High" for "Resolution". Then be prepared for a pretty large file...
Tim
Active Member
giss
Posts: 6
Registered: ‎11-21-2002
Message 7 of 7 (149 Views)

Re:

11-20-2002 05:25 AM in reply to: giss
I have done the loading of the add-in but it does not show up in the "save copy as" dialoge box. There is obviously something I am doing wrong
Thanks
Jim

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube