Inventor General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
Anthony
Posts: 387
Registered: ‎10-03-2011
Message 1 of 8 (152 Views)

Disappearing Frame Members

152 Views, 7 Replies
01-23-2012 08:37 AM

I'm trying to generate frame members around a combination of 2D & 3D sketches, the preview is fine however when I click apply and OK it magically vanishes :smileymad:

 

Everything is set up fine in the 'Insert Frame' dialogue box and the previews look spot on, any ideas what the problem is here, I've tried everything, Inventor is driving me mad !

 

 

Anthony Goodwin ~ Cad Manager/Senior Designer
Autodesk Inventor Professional 2013 SP2 64-Bit Edition
Windows 7 HP Z400, Intel Xeon W3550 3.07GHz
12.0GB RAM, ATI FirePro V4800 (FireGL)
*Expert Elite*
blair
Posts: 3,964
Registered: ‎11-13-2006
Message 2 of 8 (149 Views)

Re: Disappearing Frame Members

01-23-2012 08:48 AM in reply to: Anthony

More information is required:

 

System Spec's

Operating System

Version of Inventor

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up1 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
*Expert Elite*
Curtis_Waguespack
Posts: 2,840
Registered: ‎03-08-2006
Message 3 of 8 (146 Views)

Re: Disappearing Frame Members

01-23-2012 08:49 AM in reply to: Anthony

Hi Anthony,

 

From this and your previous post, I think you might be having some graphics card issues. You might take a moment to visit this link and try the suggestion to see if that is what is going on:

http://inventortrenches.blogspot.com/2011/01/graphics-issues-application-options.html

 

Posting a screen grab of the geometry in question might help also.

 

I hope this helps.
Best of luck to you in all of your Inventor pursuits,
Curtis
http://inventortrenches.blogspot.com



  solution.png  Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or  Kudos button below.





Distinguished Contributor
Anthony
Posts: 387
Registered: ‎10-03-2011
Message 4 of 8 (139 Views)

Re: Disappearing Frame Members

01-23-2012 09:01 AM in reply to: blair

Inventor 2012 Professional

Windows 7-64

HP Intel 3.07GHz 12 GB RAM

ATI FirePro V4800

 

Anthony Goodwin ~ Cad Manager/Senior Designer
Autodesk Inventor Professional 2013 SP2 64-Bit Edition
Windows 7 HP Z400, Intel Xeon W3550 3.07GHz
12.0GB RAM, ATI FirePro V4800 (FireGL)
*Expert Elite*
blair
Posts: 3,964
Registered: ‎11-13-2006
Message 5 of 8 (134 Views)

Re: Disappearing Frame Members

01-23-2012 09:24 AM in reply to: Anthony

When you installed IV you followed the required installation procedure.

 

Logged in with Administrator Privedges

UAC is disabled (slider set to lowest position)

Anti-Virus software disabled.

 

You are using the most current Microsoft certified drivers for your graphics card.

 

Try a simple F-G test. Create a simple IAM with a single line in a new IPT and see if you can create a F-G member.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up1 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
Distinguished Contributor
Anthony
Posts: 387
Registered: ‎10-03-2011
Message 6 of 8 (107 Views)

Re: Disappearing Frame Members

01-24-2012 01:08 AM in reply to: blair

Thanks for your advise. The software was installed by the IT company that we use, definitely not the way I would have had it but my hands were tied :smileyfrustrated:

 

Therefore not sure if anti-virus was disabled on install, what is UAC ?

 

I've done a fresh login today and fired up Inventor, attempted the F-G and again it vanishes out of thin air when I try to apply/ok it - also did a test as you suggested of a F-G on a basic line in a new IAM and it works fine.

 

I have also found that applying a full F-G of my model in a new IAM work fine, then placing this IAM into my live model IAM allows the frames to be seen - very bad practice I know but at the moment it seems the only thing that works.

 

Sometimes I pity Inventors buggyness :smileyfrustrated:

Anthony Goodwin ~ Cad Manager/Senior Designer
Autodesk Inventor Professional 2013 SP2 64-Bit Edition
Windows 7 HP Z400, Intel Xeon W3550 3.07GHz
12.0GB RAM, ATI FirePro V4800 (FireGL)
*Expert Elite*
blair
Posts: 3,964
Registered: ‎11-13-2006
Message 7 of 8 (97 Views)

Re: Disappearing Frame Members

01-24-2012 08:41 AM in reply to: Anthony

UAC = User Access Control,

 

Start>Control Panel>User Accounts>Change User Account Control Settings.

 

Try setting the Slider to lowest setting: Also make sure you have at least Power-User for permissions, Administrator is better.

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up1 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11
*Expert Elite*
blair
Posts: 3,964
Registered: ‎11-13-2006
Message 8 of 8 (88 Views)

Re: Disappearing Frame Members

01-24-2012 05:06 PM in reply to: Anthony

If the F-G is generated, but not visable, possibly look at your graphics card. Check that you are on the most current Microsoft Certified drivers.

 

Also try "Compaibility" setting from within Inventor:Tools>Options>Application Options>Hardware>Compatibility

Did you find this reply helpful ? If so please use the Accept as Solution or Kudos button below.

IV2015 up1 PDSU / Sim Mech 2015 /
Win7-64
EVGA X79 - Classified, iCore7 3930k 32Gb Quad-Channel
950Gb (2 x 500Gb Sata III SSD RAID0 Adaptec 6805E Controller)
Nvidia GTX-690 Classified - 335.23
SpacePilot Pro 3.17.7, 6.17., 4.11

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube