Inventor General Discussion

Reply
Member
jamesdowner
Posts: 4
Registered: ‎09-30-2011
Message 1 of 3 (1,389 Views)

Creating own tube and pipe style

1389 Views, 2 Replies
10-10-2012 04:22 AM

Hi,

Currently running inventor 2013 premium still on the free trial until it runs out and i register it.

I am trying to create my own tube and pipe style for a 22mm copper heating pipe run.

I have been through and created the parts and successfully published them into a user contents library.

I start a new tube and pipe run in an assembly. then go manage>tube and pipe styles

I then hit 'New' i fuill out the details, select my pipe, bend and coupler...everything seems ok, i hit save.

it doesnt appear in the styles selection menu to the left (where it should and did on the tutorial) and whats more when i try and exit or do anything else the 'Save Edits?' warning comes up (clicking save doesnt help)

This is the second tube and piping run in this assy. but is a whole new run rather than route.

Any ideas?

is it a bug? or lack of privelages?

 

regards

 

James

 

Active Contributor
sbromley
Posts: 34
Registered: ‎03-21-2012
Message 2 of 3 (1,358 Views)

Re: Creating own tube and pipe style

10-22-2012 08:00 AM in reply to: jamesdowner

I have a similar problem.

I copy a pipestyle using "Content Center Editor" and rename it. Then alter the material and save it.

I then create a new pipe style using "Tube & Pipe Styles". However, when I double click "Pipe" to add the new style there is no plus symbol next to the new style and I'm unable to choose it.

If I go through the same process for an elbow then all is well. Just for pipes.

Inventor 2013
*Expert Elite*
cwhetten
Posts: 1,055
Registered: ‎09-03-2008
Message 3 of 3 (1,352 Views)

Re: Creating own tube and pipe style

10-22-2012 09:42 AM in reply to: jamesdowner

James--

 

I had some similar issues when I was first learning to set up the Tube & Pipe module.  I have attached a document that details some of these issues and what I did to fix (or work around) them.  It sounds like the trouble you are experiencing is similar to what I described in part 1 of the document.

 

Hopefully this helps.

 

sbromley--

 

It sounds like you are having a different issue, so you really should have started a new thread.  But check the filters in the selection dialog.  You may have a filter that is excluding your copied pipe style.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube