Inventor General Discussion

Reply
Contributor
PSION
Posts: 17
Registered: ‎08-21-2003
Message 1 of 10 (83 Views)

Copy Model Properties.

83 Views, 9 Replies
12-10-2002 06:19 PM
Is it me, but I just cannot get the copy model properties to function. Followed the help file but still at a loss as to why it will not copy the model properties to the drawing properties. I used to use the custom properties copy utility from C.Bliss but this doesnt seem to work now either with INV6. So how do I copy over the model mass to the dwg? Any help would be appreciated
Distinguished Contributor
MattH
Posts: 821
Registered: ‎12-11-2003
Message 2 of 10 (83 Views)

Re: Copy Model Properties.

12-10-2002 08:03 PM in reply to: PSION
To get model properties into the drawing first create a view (any IPT or IAM will do as long as it contains the properties (custom or otherwise) that you require) in your IDW template. Edit your titleblock definition and using "Property Field" add your required drawing / model properties. Once finished, delete the view you placed and save the IDW template. Because there are no model properties (no model to get them from) the titleblock fields will be blank, but when you place your first view they will then have something to reference. As far as the model mass is concerned there is no way I know of to reference it in the IWD except for "iProperty Collection V1.1" from http://hjem.get2net.dk/opad/ This works a treat and also fills in other attributes automatically aswell (scale etc)
Regards
Matt Hutchinson
Contributor
PSION
Posts: 17
Registered: ‎08-21-2003
Message 3 of 10 (83 Views)

Re:

12-10-2002 09:20 PM in reply to: PSION
Thanks Matt.
Tried that and it seems to work quiet well. But went to the site as suggested and downloaded the "iProperty Collection V1.1" installed it and now hey presto every thing is now screwed up. When I load IV and look into "Tools/addins" nothing "Tools/Macros.... nothing . Try and change projects and "Poof" exit. Tried to uninstall as suggested and no different, Whats happened ? and how can I get back to where I was.
*Dotson, Sean
Message 4 of 10 (83 Views)

Re:

12-10-2002 09:27 PM in reply to: PSION
When you installed was IV closed?  There has
to be *something* in Tools/Add-Ins...


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

Check the Inventor
FAQ for most common questions

href="http://www.sdotson.com/faq.html">http://www.sdotson.com/faq.html

-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Thanks
Matt.
Tried that and it seems to work quiet well. But went to the site as
suggested and downloaded the "iProperty Collection V1.1" installed it and now
hey presto every thing is now screwed up. When I load IV and look into
"Tools/addins" nothing "Tools/Macros.... nothing . Try and change projects and
"Poof" exit. Tried to uninstall as suggested and no different, Whats happened
? and how can I get back to where I was.
Contributor
PSION
Posts: 17
Registered: ‎08-21-2003
Message 5 of 10 (83 Views)

Re:

12-10-2002 09:30 PM in reply to: PSION
Yes IV was closed. There is nothing in Addins, its as if the function isnt working or the menu has been over written, no diaglog box, no promts .....nothing
*Dotson, Sean
Message 6 of 10 (83 Views)

Re:

12-10-2002 10:09 PM in reply to: PSION
There has to be something in
Add-Ins...

 

Autodesk SAT Translator

Autodesk STEP Translator

DssMonitor

 

Do you at least see those..


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

Check the Inventor
FAQ for most common questions

href="http://www.sdotson.com/faq.html">http://www.sdotson.com/faq.html

-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Yes
IV was closed. There is nothing in Addins, its as if the function isnt working
or the menu has been over written, no diaglog box, no promts
.....nothing
Contributor
PSION
Posts: 17
Registered: ‎08-21-2003
Message 7 of 10 (83 Views)

Re:

12-10-2002 10:15 PM in reply to: PSION
Nope, dont see a thing. Something has reeeeely screwed up. As every time I press Projects on the startup screen it crashes, exits and I get this message in the log
' Crash Information
' ACCESS_VIOLATION
' Build: 106c Release: 6 SP1 - Date: Sun 11/10/2002
' Last command completed
' Last request completed
' Call Stack: Address = 1 MFC42u.DLL 0x0000555A

tried rebooting clearing all temp files, uninstalling the offending program nothing works.
Any suggestions?
*Dotson, Sean
Message 8 of 10 (83 Views)

Re:

12-10-2002 10:48 PM in reply to: PSION
If there is NOTHING in the Add-Ins then there is a
serious problem.  Might try a repair install from the AIS
CD...


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

Check the Inventor
FAQ for most common questions

href="http://www.sdotson.com/faq.html">http://www.sdotson.com/faq.html

-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Nope,
dont see a thing. Something has reeeeely screwed up. As every time I press
Projects on the startup screen it crashes, exits and I get this message in the
log
' Crash Information
' ACCESS_VIOLATION
' Build: 106c Release:
6 SP1 - Date: Sun 11/10/2002
' Last command completed
' Last request
completed
' Call Stack: Address = 1 MFC42u.DLL 0x0000555A

tried rebooting clearing all temp files, uninstalling the offending program
nothing works.
Any suggestions?

Contributor
PSION
Posts: 17
Registered: ‎08-21-2003
Message 9 of 10 (83 Views)

Re:

12-11-2002 02:15 AM in reply to: PSION
Looks like I will have to as loads of other stuff have stopped working as well. By the way the design assistant doesnt work either. Although it was never very clever and slow with IV6 it must be my setup. Will keep you posted but have you received any other conflicts or problems relating to Iproperties V1.1
regards Bob
*Dotson, Sean
Message 10 of 10 (83 Views)

Re:

12-11-2002 02:23 AM in reply to: PSION
I did not write the program.  This one is
Patrick's but I don't see how it could be responsible for what you are
saying.  It might be time for a reinstall of Inventor...


--
Sean Dotson, PE

href="http://www.sdotson.com">http://www.sdotson.com

Check the Inventor
FAQ for most common questions

href="http://www.sdotson.com/faq.html">http://www.sdotson.com/faq.html

-----------------------------------------


style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
Looks
like I will have to as loads of other stuff have stopped working as well. By
the way the design assistant doesnt work either. Although it was never very
clever and slow with IV6 it must be my setup. Will keep you posted but have
you received any other conflicts or problems relating to Iproperties V1.1

regards Bob

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube