Inventor General Discussion

Reply
*BP
Message 1 of 4 (60 Views)

Computer lock up during install of IV6 - can't finish install

60 Views, 3 Replies
11-11-2002 09:34 PM
We had the system (W2k) lockup while installing one of our seats of IV6.
The majority, if not all, of the files seemed to have been loaded, the
Serial
Number and CD Key were entered, but there is no program icons or
uninstall feature to be found.
There are some IV6 entries in the registry.

If we try to run Inventor.exe from Explorer we get a dialog box saying that
Inventor needs to register with the OS. The Authorization Wizard opens,
and we enter the proper authorization code.

After doing this we get an error message saying there is a Registration
Error.
The Serial Number is uninitialized.

If we put the CD back in and try and re-run the install program we get the
following error message in a dialog box with the Header MSI4
License Dialog
File does not exist: \eula\AdskLicense.ini

When we hit the OK button a second message pops up saying there was a fatal
error in the install and it has been terminated.

I assume there is something in the registry that needs cleaned up but I hate
to poke around without some guidance.
Any ideas??????

Thanks,
Bill
Distinguished Contributor
jorgen
Posts: 578
Registered: ‎08-03-2003
Message 2 of 4 (60 Views)

Re: Computer lock up during install of IV6 - can't finish install

11-11-2002 09:37 PM in reply to: *BP
Did you disable antivirus-scanning during install?
I dont know if this causes these problems, but its worth a shot.

Try uninstalling IV, make sure you have the latest windows SP, disable antivirus and install again.
*Support\, Autodesk
Message 3 of 4 (60 Views)

Re: Computer lock up during install of IV6 - can't finish install

11-11-2002 09:44 PM in reply to: *BP
Bill,

Copy the EULA folder from the CD to the root c drive and give it another
try.

--
Regards,
Jason Ruge
Manufacturing Product Support
Autodesk, Inc.


"BP" wrote in message
news:7EE5F95422AD5BE5819D01E5ACE28C80@in.WebX.maYIadrTaRb...
> We had the system (W2k) lockup while installing one of our seats of IV6.
> The majority, if not all, of the files seemed to have been loaded, the
> Serial
> Number and CD Key were entered, but there is no program icons or
> uninstall feature to be found.
> There are some IV6 entries in the registry.
>
> If we try to run Inventor.exe from Explorer we get a dialog box saying
that
> Inventor needs to register with the OS. The Authorization Wizard opens,
> and we enter the proper authorization code.
>
> After doing this we get an error message saying there is a Registration
> Error.
> The Serial Number is uninitialized.
>
> If we put the CD back in and try and re-run the install program we get the
> following error message in a dialog box with the Header MSI4
> License Dialog
> File does not exist: \eula\AdskLicense.ini
>
> When we hit the OK button a second message pops up saying there was a
fatal
> error in the install and it has been terminated.
>
> I assume there is something in the registry that needs cleaned up but I
hate
> to poke around without some guidance.
> Any ideas??????
>
> Thanks,
> Bill
>
>
>
>
*BP
Message 4 of 4 (60 Views)

Re:

11-11-2002 10:07 PM in reply to: *BP
Jason,
That took care of the problem. Thank you very much!
Jorgen: there was no anti-virus running, and we are running the latest
SP.
Bill

"Jason Ruge (Autodesk Support)" wrote in
message news:72AFE35006335C4905F27989DD31D51D@in.WebX.maYIadrTaRb...
> Bill,
>
> Copy the EULA folder from the CD to the root c drive and give it another
> try.
>
> --
> Regards,
> Jason Ruge
> Manufacturing Product Support
> Autodesk, Inc.
>
>
> "BP" wrote in message
> news:7EE5F95422AD5BE5819D01E5ACE28C80@in.WebX.maYIadrTaRb...
> > We had the system (W2k) lockup while installing one of our seats of IV6.
> > The majority, if not all, of the files seemed to have been loaded, the
> > Serial
> > Number and CD Key were entered, but there is no program icons or
> > uninstall feature to be found.
> > There are some IV6 entries in the registry.
> >
> > If we try to run Inventor.exe from Explorer we get a dialog box saying
> that
> > Inventor needs to register with the OS. The Authorization Wizard opens,
> > and we enter the proper authorization code.
> >
> > After doing this we get an error message saying there is a Registration
> > Error.
> > The Serial Number is uninitialized.
> >
> > If we put the CD back in and try and re-run the install program we get
the
> > following error message in a dialog box with the Header MSI4
> > License Dialog
> > File does not exist: \eula\AdskLicense.ini
> >
> > When we hit the OK button a second message pops up saying there was a
> fatal
> > error in the install and it has been terminated.
> >
> > I assume there is something in the registry that needs cleaned up but I
> hate
> > to poke around without some guidance.
> > Any ideas??????
> >
> > Thanks,
> > Bill
> >
> >
> >
> >
>
>

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube