Inventor Customization

Reply
Valued Mentor
Mike.Wohletz
Posts: 375
Registered: ‎07-29-2008
Message 61 of 87 (706 Views)

Re: Sheet Metal Extents

05-01-2012 07:16 PM in reply to: karthur1

Well I don't remember where the post was from last time, but I did download it from here and then rebuild it again with .NET 3.5 and also updated to the 2012 reference and it all came back what the real problem may have been before. When I updated the reference I had two errors with the following lines; 

 

          If Math.Abs(invFlatPattern.Length - invLengthParameter.Value) > 0.0000001 Then
                        invLengthParameter.Value = invFlatPattern.Length
                        madeChange = True
                    End If

                    If Math.Abs(invFlatPattern.Width - invWidthParameter.Value) > 0.0000001 Then
                        invWidthParameter.Value = invFlatPattern.Width
                        madeChange = True
                    End If

 I have changed this to be as follows;

 

          If Math.Abs(invFlatPattern.Length - CType(invLengthParameter.Value, Double)) > 0.0000001 Then
                        invLengthParameter.Value = invFlatPattern.Length
                        madeChange = True
                    End If

                    If Math.Abs(invFlatPattern.Width - CType(invWidthParameter.Value, Double)) > 0.0000001 Then
                        invWidthParameter.Value = invFlatPattern.Width
                        madeChange = True
                    End If

 The conversion of the object to type Double got rid of the error and I think it should now work in 2013. 

The attached was not tested so please let me know if you have any errors. 

 

Valued Contributor
Toolish
Posts: 58
Registered: ‎11-18-2008
Message 62 of 87 (698 Views)

Re: Sheet Metal Extents

05-01-2012 10:01 PM in reply to: Mike.Wohletz

That works.  Thank you.

Mentor
RobJV
Posts: 534
Registered: ‎07-14-2004
Message 63 of 87 (676 Views)

Re: Sheet Metal Extents

05-03-2012 09:59 AM in reply to: ekinsb

Hi Brian,

 

Could you please post your updated program on here when it is done for 2013.

 

Thanks so much!

*Expert Elite*
karthur1
Posts: 4,165
Registered: ‎04-27-2005
Message 64 of 87 (673 Views)

Re: Sheet Metal Extents

05-03-2012 10:04 AM in reply to: RobJV

Rob,

In the meantime, I opened the zip that Mike posted.  In it is a SheetMetalExtents.dll.  I overwrote the .dll that was on my hard drive with this one.

 

That got me going again in 2013.

 

Kirk

Mentor
RobJV
Posts: 534
Registered: ‎07-14-2004
Message 65 of 87 (669 Views)

Re: Sheet Metal Extents

05-03-2012 11:07 AM in reply to: karthur1

Thanks Kirk.  I hope to be installing 2013 in the next week or so.  I will do the same as you until I have Brian's updated program.  Thanks to Mike as well.

 

Rob

ADN Support Specialist
ekinsb
Posts: 300
Registered: ‎07-21-2006
Message 66 of 87 (653 Views)

Re: Sheet Metal Extents

05-09-2012 03:38 PM in reply to: RobJV

I've updated the program.  You can find more info and the update here:

 

http://modthemachine.typepad.com/my_weblog/2012/05/sheet-metal-extents-add-in-update.html

 



Brian Ekins
Developer Technical Services
Autodesk Developer Network
Autodesk, Inc.
Distinguished Contributor
omartin
Posts: 134
Registered: ‎12-18-2007
Message 67 of 87 (607 Views)

Re: Sheet Metal Extents

07-05-2012 09:42 AM in reply to: *RobV

Hi I was able to get the 'Mike' version of this program running on 2013.

 

At first when I ran the ..64.bat I got an error with something to do with the codebase switch.

 

I just edited the .bat file and removed the switch and it seems like it is working so far...

Just want to know if this is ok??

 

For what ever reason I could not get the 'Brian' version to work...I tried the supplied installer, as well as ensuring the files were copied to the correct roaming folder...(as well as a whole bunch of other folders)..but no go

 

I am on windows 7 64 bit.

 

Regards

Valued Contributor
jhollin1138
Posts: 64
Registered: ‎09-22-2004
Message 68 of 87 (572 Views)

Re: Sheet Metal Extents

08-01-2012 01:22 PM in reply to: Mike.Wohletz

I have used this addon for years and was happy to discover there is an update for 2013. Although I cannot get it running. I have installed using the Installer and even tried manually to get to load, no joy. What I'm I missing?

Inventor 2013 64-bit
Dell Precision 690
» CPU: Intel Xeon 5160 @ 3 GHz
» RAM: 8.00 GB
» Video: nVidia Quadro FX 3450
Valued Mentor
Mike.Wohletz
Posts: 375
Registered: ‎07-29-2008
Message 69 of 87 (566 Views)

Re: Sheet Metal Extents

08-01-2012 01:33 PM in reply to: jhollin1138

Do you get any errors when you run the Install_64.bat file? If so what are they. Also it may be something to try and change the following line in the .BAT file:

 

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\RegAsm.exe /codebase SheetMetalExtents.dll

 to this

 

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\RegAsm.exe /codebase SheetMetalExtents.dll

 

I have not tried this but have been told that it does work as well. 

Valued Contributor
jhollin1138
Posts: 64
Registered: ‎09-22-2004
Message 70 of 87 (561 Views)

Re: Sheet Metal Extents

08-01-2012 02:03 PM in reply to: Mike.Wohletz

Mike.Wohletz wrote:

Do you get any errors when you run the Install_64.bat file? If so what are they. Also it may be something to try and change the following line in the .BAT file:

 

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\RegAsm.exe /codebase SheetMetalExtents.dll

 to this

 

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\RegAsm.exe /codebase SheetMetalExtents.dll

 

I have not tried this but have been told that it does work as well. 


I have made that same correction to the .bat file. After running the .bat at the Cmd Prompt I got the following:

 

RegAsm : warning RA0000 : Registering an unsigned assembly with /codebase can cause your assembly to interfere with other applications that may be installed on the same computer. The /codebase switch is intended to be used only with signed assemblies. Please give your assembly a strong name and re-register it.
Types regisetered succesfully

It still doesn't work.

Inventor 2013 64-bit
Dell Precision 690
» CPU: Intel Xeon 5160 @ 3 GHz
» RAM: 8.00 GB
» Video: nVidia Quadro FX 3450

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Inventor Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for Autodesk Inventor helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Inventor

Twitter

Facebook

Blogs

Pinterest

Youtube