Installation & Licensing

Reply
Member
mrvser
Posts: 4
Registered: ‎04-02-2012
Message 1 of 8 (784 Views)

error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

784 Views, 7 Replies
04-02-2012 11:32 PM

Hi ,

 

i am helpdesk enggineer. i getting fatal error while installing autocad 2009 mechanical verison on windows 64 bit XP system. i attached snapshot for your reference which one  taken from autocad log.

 

pls help to resolve this. 


2012/4/2:16:32:57 Administrator FMWS120269 === Setup started on FMWS120269 by Administrator ===
2012/4/2:16:33:16 Administrator FMWS120269 === Setup ended ===

2012/4/2:16:33:15 Administrator FMWS120269 === Setup started on FMWS120269 by Administrator ===
2012/4/2:16:35:14 Administrator FMWS120269 Install Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Succeeded 
2012/4/2:16:36:06 Administrator FMWS120269 Install Autodesk Design Review 2009 Succeeded 
2012/4/2:16:36:14 Administrator FMWS120269 Install Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable (x64) Succeeded 
2012/4/2:16:36:42 Administrator FMWS120269 Install Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Succeeded 
2012/4/2:16:37:02 Administrator FMWS120269 Install Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable (x64) Succeeded 
2012/4/2:16:51:15 Administrator FMWS120269 Install .NET Framework Runtime 3.0 Succeeded 
2012/4/2:16:51:22 Administrator FMWS120269 Install VBA (2627.01) Succeeded 
2012/4/2:16:52:33 Administrator FMWS120269 Install DirectX 9.0 Runtime Succeeded 
2012/4/2:16:52:50 Administrator FMWS120269 Install Windows Media Format 9.5 Succeeded 
2012/4/2:16:53:07 Administrator FMWS120269 Install Microsoft WSE 3.0 Runtime Succeeded 
2012/4/2:16:53:15 Administrator FMWS120269 Install AutoCAD Mechanical 2009 Failed Installation aborted, Result=1603
2012/4/2:17:13:59 Administrator FMWS120269 === Setup ended ===

 

 

 

 

 

 

 

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,993
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 8 (751 Views)

Re: error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

04-04-2012 09:06 AM in reply to: mrvser

You'll need to zip and attach the larger installation log file located in your %TEMP% folder. It will likely have more information on the reason for the failure. 

 

Windows XP x64 was not exactly a home run OS.  But then again, you're installing AutoCAD 2009, which has been put to pasture. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
mrvser
Posts: 4
Registered: ‎04-02-2012
Message 3 of 8 (731 Views)

Re: error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

04-06-2012 09:39 PM in reply to: mrvser
Hi
Member
mrvser
Posts: 4
Registered: ‎04-02-2012
Message 4 of 8 (730 Views)

Re: error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

04-06-2012 09:39 PM in reply to: mrvser

Hi

Member
mrvser
Posts: 4
Registered: ‎04-02-2012
Message 5 of 8 (729 Views)

Re: error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

04-06-2012 09:44 PM in reply to: mrvser

Hi,

 

Pls find the attached zip file . contains log files while installing autocad.

 

pls help me to resolve this issue....

 

Thanks.....

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,993
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 8 (716 Views)

Re: error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

04-09-2012 07:28 AM in reply to: mrvser

It appears you are installing from an Administrative share.  Have you tried installing direct from disc?

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
New Member
merupesh_4all
Posts: 1
Registered: ‎04-10-2012
Message 7 of 8 (703 Views)

Re: error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

04-10-2012 06:00 AM in reply to: mrvser

Same Problem with installing 2013 ...   

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,993
Registered: ‎01-14-2005
Message 8 of 8 (686 Views)

Re: error while installing the Autocad 2009 machnical on windows 64 bit system

04-11-2012 07:45 AM in reply to: merupesh_4all

Posting a screen cap of your failure is useless.  Please start a new thread and post the installation log file as it will explain the reason for the failure.  Most commonly, a prerequisite failed to install. 


For more information about this process, please see my KB link here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Some-Products-Fail-to-Install-Result-1603/td-p/...

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube