Installation & Licensing

Reply
Active Member
Posts: 8
Registered: ‎06-25-2013
Message 1 of 15 (745 Views)

cannot find network license manager

745 Views, 14 Replies
06-25-2013 04:44 AM

HI,

I'm trying to setup inventor pro 2014 with a network license manager. 

I've followed the instructions and LMTOOLS acknowledges that the server is UP. 

I've down this twice: once on a dedicated network license manager and one on my own computer where i have installed the inventor. In either cases, I receive the same problem:

When i start inventor it prompts me to either a license file or the license manager computer host name. Neither work: After several times, of inputing the host name, or giving the license file, I receive "A valid license could not be obtained by the network license manager" error [-1.359.2]

 

I tried opening port 2080 on the windows firewall. no change. 

 

Please advice. 

Thanks

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 6,823
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 15 (737 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 06:09 AM in reply to: orenofer

can you ping the license server by hostname?

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 6,823
Registered: ‎09-13-2007
Message 3 of 15 (735 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 06:12 AM in reply to: DarrenP

The FLEXlm® based version uses the following ports:
TCP ports 2080 (for the adskflex vendor daemon)
TCP ports 27000 to 27009 (for the lmgrd master daemon)

 

you also have to allow these ports through the firewall

Active Member
Posts: 8
Registered: ‎06-25-2013
Message 4 of 15 (729 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 06:41 AM in reply to: DarrenP

yes. no problem there.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 6,823
Registered: ‎09-13-2007
Message 5 of 15 (726 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 06:45 AM in reply to: orenofer

orenofer wrote:

 

When i start inventor it prompts me to either a license file or the license manager computer host name. Neither work: After several times, of inputing the host name, or giving the license file, I receive "A valid license could not be obtained by the network license manager" error [-1.359.2]

 

 

 

Please advice. 

Thanks


what if you use the Ip address instead?
then does inventor find a license

Active Member
Posts: 8
Registered: ‎06-25-2013
Message 6 of 15 (725 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 06:47 AM in reply to: DarrenP

I've opened these ports. no change ;-( .

"A valid license could not be obtained by the network license manager." Error [-15.570.0]

 

 

Active Member
Posts: 8
Registered: ‎06-25-2013
Message 7 of 15 (720 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 06:49 AM in reply to: DarrenP

nop. by using directly the IP doesn't help either. as well as 127.0.0.1 , localhost ..

 

Distinguished Contributor
Posts: 145
Registered: ‎05-18-2008
Message 8 of 15 (717 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 06:57 AM in reply to: orenofer

Can you post the log file for the license manager?

Darin Green
Synergis Technologies

If this resolve your issue/question, give Kudos or Accept as Solution...
Active Member
Posts: 8
Registered: ‎06-25-2013
Message 9 of 15 (710 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 07:29 AM in reply to: Darin.Green

Here attached. 

Distinguished Contributor
Posts: 145
Registered: ‎05-18-2008
Message 10 of 15 (697 Views)

Re: cannot find network license manager

06-25-2013 08:47 AM in reply to: orenofer

Is the License Manager and Inventor installed on the same machine? If so, try to completely disable the firewall and check the following registry key:

 

HKEY_CURRENT_USER\Software\FLEXlm License Manager

 

There should be a file named "ADSKFLEX_LICENSE_FILE" with a long string to the licpath.lic file.


Clear the value field and enter "@servername;@server IP address" <-- replace the text after each @ symbol with the correct information then try to start the application.

 

Darin Green
Synergis Technologies

If this resolve your issue/question, give Kudos or Accept as Solution...

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube