Installation & Licensing

Reply
New Member
Posts: 1
Registered: ‎05-18-2012
Message 1 of 4 (6,080 Views)

a valid license could not be obtained by the network license manager error

6080 Views, 3 Replies
05-18-2012 04:16 PM

After loading and installating Autocad 2013 and the license manager I am not able to open Autocad....

 

When opening Autocad I get error, cannot find license server. Select server (system name) and I get error cannot locate server. Disable the firewall, try again and now it says it completed but when attempting to open I get error, "A valid license cannot be optain from the network license manager"
Error [-15.570.0]

Please help!

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 4 (6,055 Views)

Re: a valid license could not be obtained by the network license manager error

05-21-2012 07:32 AM in reply to: jchacon

-15 is almost always IPv6 or Firewall.  In some instances, it is where the adskflex.exe cannot run on Server 2008 R2.  If your NLM is running and showing available licenses, then it's most likely a connectivity issue.

 

For more information about Network License Manager connectivity issues and IPv6, please see my discussion post here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Network-License-Error-1-5-15-and-IPv6/td-p/2982...

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
New Member
Posts: 1
Registered: ‎09-24-2012
Message 3 of 4 (5,480 Views)

Re: a valid license could not be obtained by the network license manager error

09-24-2012 05:37 PM in reply to: jchacon

We have Windows 7 computers running AutoDesk Design Academy 2013.  I got that same error [-15.570.0], and I *KNOW* everything was set up correctly on the NLM (Network License Manager) because I've worked with AutoDesk Products several times before.

 

Long story short, the problem was that some other App (pretty sure it was Adobe CS 5.5) installed a Service named "FLEXnet Licensing Service", which was conflicting with AutoDesk's Licensing.

 

Went into Control Panel --> Administrative Tools --> Services, and Disabled "FLEXnet Licensing Service" (on both the NLM Computer and the Workstations), then rebooted...   Fixed the problem!!

 

Here's three other things to check (I would try these first before messing with Services):

1.  Make sure your workstations can PING the NLM Computer.

2.  Turn off any Software Firewalls (including Windows Firewall) on both the Workstations and the NLM computer.

3.  Turn off any "security" software -- Anti-Virus, Anti-Spyware, etc.

If you get Licensing working, start turning these back on one at time until you find the one that was causing the problem.

 

New Member
Posts: 1
Registered: ‎02-07-2013
Message 4 of 4 (4,087 Views)

Re: a valid license could not be obtained by the network license manager error

02-08-2013 07:52 AM in reply to: jchacon
I fixed it by adding lmgrd.exe file to approved programs on NLM firewall. That's it.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube