Installation & Licensing

Reply
Contributor
PDHStudentOfWisdom
Posts: 13
Registered: ‎06-13-2012
Message 1 of 6 (4,401 Views)

Won't install 32-bit AutoCAD Architecture on 64-bit operating system

4401 Views, 5 Replies
02-20-2013 10:07 AM

I was having a lot of problems with the power of the student licensed version of AutoCAD Architecture 2013 on my old Windows XP Professional computer. So the natural solution was to get a new more powerful computer. So I used the License Transfer Utility...the Revit programs had already built in them the ability to migrate to the 64 bit operating system, but, AutoCAD Architecture 32 bit 2013 (a high priority prgram) and 3ds Max (a low priority program) do not have that migration feature built in. I was looking at the Windows and MAC Cross Platform licensing at http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/mform?siteID=123112&id=18656368&linkID=9240618 

I did register and download the AutoCAD but afraid to run it, I definitely need AutoCAD Architecture becasue Architecture has become one of my top 5 focuses in life.

Contributor
PDHStudentOfWisdom
Posts: 13
Registered: ‎06-13-2012
Message 2 of 6 (4,398 Views)

Re: Won't install 32-bit AutoCAD Architecture on 64-bit operating system

02-20-2013 10:12 AM in reply to: PDHStudentOfWisdom

It keeps telling me that I am "attempting to use a 32-bit installer on a 64-bit operating system. Please exit and use the 64-bit installer availble from your installation media or from Autodesk.com." I am not seeing that I migrated any 64-bit installer from the old boot drive that is no more because of new computer build and the reformatting of that hard drive. I will check the files that I backed up again.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,156
Registered: ‎09-13-2007
Message 3 of 6 (4,394 Views)

Re: Won't install 32-bit AutoCAD Architecture on 64-bit operating system

02-20-2013 10:24 AM in reply to: PDHStudentOfWisdom

its not going to work

 you need to download and install the 64 bit version of autocad architecture 2013

Contributor
PDHStudentOfWisdom
Posts: 13
Registered: ‎06-13-2012
Message 4 of 6 (4,361 Views)

Re: Won't install 32-bit AutoCAD Architecture on 64-bit operating system

02-21-2013 03:22 AM in reply to: DarrenP

But will I be able to use the same original Serial Number and Product Key? I prefer to keep the same license term on my current Serial Number and Product Key.

 

Community Manager
camilo.lemos
Posts: 902
Registered: ‎09-28-2011
Message 5 of 6 (4,355 Views)

Re: Won't install 32-bit AutoCAD Architecture on 64-bit operating system

02-21-2013 03:56 AM in reply to: PDHStudentOfWisdom

Hi graphicsimass, 

 

You will be able to keep the same serial number and product key when you download the appropriate version for your system.

 

Regards,



Camilo Lemos
Contributor
PDHStudentOfWisdom
Posts: 13
Registered: ‎06-13-2012
Message 6 of 6 (4,352 Views)

Re: Won't install 32-bit AutoCAD Architecture on 64-bit operating system

02-21-2013 04:20 AM in reply to: camilo.lemos

Thank you very much. I will give it a try.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube