Installation & Licensing

Reply
Contributor
waner21
Posts: 25
Registered: ‎10-13-2008
Message 1 of 6 (1,350 Views)
Accepted Solution

Valid License Could Not Be Obtained - Help with this Issue

1350 Views, 5 Replies
06-04-2012 01:48 PM

Hi everyone,

 

I have downloaded the Civil 3D 2013 to replace our office's Civil 3D 2010.  I created a deployment on our office's server and installed Civil 3D 2013 onto my workstation.  After I try to open Civil 3D 2013, I get this error:

 

A valid license could not be obtained by the network license manager.

If you are still unable to access a license, contact yoru system administrator.

 

Error [0.0.0]

 

Does anyone know what this error is referring to?  And I still have Civil 3D 2010 on my workstation and that still works with the new license that I configured with the network license manager.  And just throwing this out there, I'm not the most computer literate person out there.  And in case it is of any value, below are the steps I went through to setup everything:

 

1.  Downloaded Civil 3D 2013 from Autodesks's website.

2.  Installed downloaded file.

3.  Created deployment on office's server.

4.  Installed Civil 3D 2013 from deployment onto my workstation.

5.  Received new license from Autodesk.  However, during the procedure, Autodesk requires to give the server host name and the "server 1 ID".  Is the "server 1 ID" the same as the Ethernet Address you can read from LMTools under the "System Settings" tab?

6.  Removed/Stopped the service being used for Civil 3D 2010 and setup service for Civil 3D 2013 (i.e. pointed license to new one received from Autodesk).

7.  Did a "perform status inquiry" in LMTools and I didn't notice any issues that would make me think it does not work.

 

If anyone has suggestions, comments, or would need additional information, please respond and let me know.  I'm not very good at this stuff.  Thanks in advance.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 6 (1,343 Views)

Re: Valid License Could Not Be Obtained - Help with this Issue

06-04-2012 02:08 PM in reply to: waner21

what does the license status say?

Contributor
waner21
Posts: 25
Registered: ‎10-13-2008
Message 3 of 6 (1,340 Views)

Re: Valid License Could Not Be Obtained - Help with this Issue

06-04-2012 02:14 PM in reply to: DarrenP

DarrenP wrote:

what does the license status say?


Copied and pasted the text from LMTools

 

--------
Status
--------
Flexible License Manager status on Mon 6/4/2012 15:10

[Detecting lmgrd processes...]
License server status: 27000@slc-teng
    License file(s) on slc-teng: E:\Advantag\Licenses\Civil_3D_2013\Civil3d2013.lic:

  slc-teng: license server UP v11.5

Vendor daemon status (on SLC-TENG):

  adskflex: UP v11.5
Feature usage info:

Users of 69200CIVIL_F:  (Total of 3 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)

Users of 74300CIVIL_2010_0F:  (Total of 3 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)

Users of 68800CIVIL_2009_0F:  (Total of 3 licenses issued;  Total of 0 licenses in use)

 

 

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 6 (1,338 Views)

Re: Valid License Could Not Be Obtained - Help with this Issue

06-04-2012 02:15 PM in reply to: waner21

you have to generate a new license file for 2013

 its also a good idea to update your license manger the latest is 11.10 which you can get from the 2013 media

Contributor
waner21
Posts: 25
Registered: ‎10-13-2008
Message 5 of 6 (1,334 Views)

Re: Valid License Could Not Be Obtained - Help with this Issue

06-04-2012 02:25 PM in reply to: waner21

Well, I don't know what I did, but I'm working.  Thanks for your time to reply.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 6 of 6 (1,331 Views)

Re: Valid License Could Not Be Obtained - Help with this Issue

06-04-2012 02:26 PM in reply to: waner21

don't know how your working

2013 is not listed on the status inquiry

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube