Installation & Licensing

Reply
New Member
pgrunawa
Posts: 2
Registered: ‎12-09-2013
Message 1 of 3 (191 Views)

Using Pano Logic technology with AutoCAD: NEED HELP!

191 Views, 2 Replies
12-09-2013 07:05 AM

My company has recently invested in Pano Logic technology; instead of having PCs on our desks, we have this nice little Pano box that creates a "virtual desktop". As I understand it, the actual computer is still downstairs, and it's being run through fiber-optic cables to our monitors. It should function just as well as a standard PC/Monitor setup.

As soon as we made this switch, reinstalled AutoCAD 2014, we've been having huge lag issues. Moving the cursor around (exclusively on a drawing) is extremely jerky and delayed. It's really hurting our productivity, so we're desperate for a solution.

I went to 3DCONFIG to check the Performer Tuner Results Log, and here's what I'm getting:

Machine Configuration

---------------------

Processor Speed  : 2.9 GHz

RAM              : 4096 MB

 

3D Device

---------

Name             : Pano Logic Display Driver

Manufacturer     : Pano

Chip set         : Logic Display Driver

Memory           : n/a MB

Driver           : 6.0.0001.25582

 

Your machine contains a 3D Device that is not certified.



The graphics card we have on the computer should be the same as before, and the Pano Logic network should only add about 10ms of lag (.01 seconds). I am not able to to enable Hardware Acceleration (I get the Heidi Module Load Error), or any of the settings that can optimize AutoCAD. What realy urks me is that the cursor works fine if it's not scrolling over the drawing. For example, moving through toolbars has NO LAG, but as soon as that cursor hits the screen and the cross-hair appeares, it starts to lag.

Has anyone else tried Pano Logic and successfully run AutoCAD 2013 (or 2014) without these huge lag issues? I'm open to any suggestions! PLEASE HELP! Let me know if you need more information. Email me at: pgrunawalt@godfreyhoffman.com

New Member
owing
Posts: 1
Registered: ‎12-09-2013
Message 2 of 3 (155 Views)

Re: Using Pano Logic technology with AutoCAD: NEED HELP!

12-09-2013 10:23 PM in reply to: pgrunawa

Hello~ I'm engineer about NovaDatacom Korea; PanoLogic Distributor in South Korea)

I'm korean,so i'm not good at english, sorry for my english grammer.

 

In Pano Session with autocad application, about mouse movement...

 

Try to use Native Mouse Driver,

Follow this,

1. run 'regedit'
2. Make Native Mouse registry.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARTE\Pano Logic\PanoDirect\Native Session\Native Mouse

 

This Pano mouse driver can be replaced by editing a registry key called Native Mouse of type String (REG_SZ).
The value to "True" the DVM will use.

 

3.Please note that the Pano Direct Service typically must be stopped and restarted before a change in this registry setting will take effect.

==================================

 

I hope it is helpful for you. Thank you.

 

New Member
pgrunawa
Posts: 2
Registered: ‎12-09-2013
Message 3 of 3 (140 Views)

Re: Using Pano Logic technology with AutoCAD: NEED HELP!

12-10-2013 08:06 AM in reply to: owing
We're going to check it out, thanks so much! Will let you know if it works soon. Good English.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube