Installation & Licensing

Reply
Member
actcad2011
Posts: 4
Registered: ‎07-02-2013
Message 1 of 9 (266 Views)

Transferring Network License for AutoCad 2011

266 Views, 8 Replies
07-02-2013 11:38 PM

Hi,

 

Please help.  I need to transfer our existing network license of AutoCad 2011.  Currently, the license is installed in a machine running Windows Vista.  License needs to be transfer to another machine running Windows 7.  The current machine will also be formatted to have Windows 7.

 

I tried to search on the step on how to transfer the license but I always pointed to stand alone type. 

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 9 (253 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

07-03-2013 05:55 AM in reply to: actcad2011

You can use the online method to activate your license here:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/item?id=18424632&siteID=123112

Or you can can call Autodesk Product Registration and Authorization:

1-800-551-1490 > Option 1 (English) > Option 2 > (Network)

Asia / Pacific: 65.6735.5688
Europe / Middle East / Asia: 41.32.723.9595

You will need to provide your serial number and the server name, MAC address

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,930
Registered: ‎01-14-2005
Message 3 of 9 (247 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

07-03-2013 09:39 AM in reply to: DarrenP

Or if it is indeed stand-alone, which is unclear in your message, you can can call Autodesk Product Registration and Authorization:

1-800-551-1490 > Option 1 (English) > Option 1 > (Stand-alone)

You will need to provide your serial number and the request code.


Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
actcad2011
Posts: 4
Registered: ‎07-02-2013
Message 4 of 9 (234 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

07-03-2013 11:31 PM in reply to: DarrenP
thank you for the info. i was able to chat with autodesk helpdesk and i have a new license file now for the new machine. however, the helpdesk wasn't able to help me on how i can change the client machine path for its license. please help on this.
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,930
Registered: ‎01-14-2005
Message 5 of 9 (228 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

07-04-2013 06:02 AM in reply to: actcad2011
Really? They should know this. Use the ADSKFLEX_LICENSE_FILE system
environment variable.
Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,930
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 9 (215 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

07-05-2013 07:38 AM in reply to: actcad2011
Member
actcad2011
Posts: 4
Registered: ‎07-02-2013
Message 7 of 9 (209 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

07-07-2013 12:44 AM in reply to: TravisNave

Thank you for the information. 

 

I tried to use configure new network server license using the provided license file by autodesk through the lmtools utility.  The service starts successfully but when i verified it using perform status enquiry it reports that the lmgrd is not running. I have checked the license file and it has correct host name and its physical address of the server machine.

 

Please help.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,930
Registered: ‎01-14-2005
Message 8 of 9 (198 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

07-08-2013 08:56 AM in reply to: actcad2011

I have found this is caused most often by IPv6 or Server 2008 R2 (or newer).

 

You can resolve this typically by verifying IPv6 on a PING of the server hostname from itself. 

 

If it is a newer Server, like 2008 R2, 2012, Windows 8, etc., then you might consider using an older version of ADSKFLEX.EXE such as v.11.7.

 

For more information about Network License Manager connectivity issues and IPv6, please see my discussion post here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Network-License-Error-1-5-15-and-IPv6/td-p/2982...

 

If you would prefer to run your license manager with the 11.7 adskflex.exe vendor daemon file, I have provided it here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Autodesk-Network-License-Manager-2014/m-p/38199...

Good Luck!
 

 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
actcad2011
Posts: 4
Registered: ‎07-02-2013
Message 9 of 9 (143 Views)

Re: Transferring Network License for AutoCad 2011

09-02-2013 03:32 AM in reply to: actcad2011

thank you very much. autocad 2011 license is now working on Windows 7 machine. :smileyhappy:

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube