Installation & Licensing

Reply
Distinguished Contributor
josephbouza5497
Posts: 107
Registered: ‎11-29-2007
Message 1 of 5 (190 Views)

Switch from stand alone to Single License Server

190 Views, 4 Replies
01-18-2012 09:48 AM

Hi,

We had a small dilemma. We did a MEP install from the media and inadvertently selected stand alone for the license. The problem is IT use that machine to create and Image for 20 other work stations. Is there a way to change to Single License Server without installing and reinstalling. I have since created a deployment on the server for the future. Can this be used somehow? I tried going to control  panel and modifying the local install, I expected it to ask for media/ have disk and point to the deployment, but it never ask. How did it reinstall without media?

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,023
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 5 (189 Views)

Re: Switch from stand alone to Single License Server

01-18-2012 09:59 AM in reply to: josephbouza5497

Unfortunately no.  You will have to reinstall.  If you created a deployment as a stand-alone deployment instead of a network deployment, then you will have to also recreate the deployment because reinstalling from that deployment will also be futile.  Sorry about that.  :smileysad:

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Distinguished Contributor
josephbouza5497
Posts: 107
Registered: ‎11-29-2007
Message 3 of 5 (176 Views)

Re: Switch from stand alone to Single License Server

01-18-2012 02:42 PM in reply to: TravisNave

Thanks Travis

 

It will not be so bad after all. MEP unistalls and reinstalls much faster than civil3d. And thanks, I did redo the deployment for single serve license

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,023
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 5 (174 Views)

Re: Switch from stand alone to Single License Server

01-18-2012 02:47 PM in reply to: josephbouza5497

Then you should be all set.  If you run into any issues, let me know. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,781
Registered: ‎12-15-2008
Message 5 of 5 (168 Views)

Re: Switch from stand alone to Single License Server

01-19-2012 05:02 AM in reply to: josephbouza5497

thanks

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube