Installation & Licensing

Reply
Member
AznDonutBoy
Posts: 5
Registered: ‎03-06-2012
Message 1 of 6 (242 Views)

Softimage 2011 Crash on startup.

242 Views, 5 Replies
03-06-2012 02:08 PM

My Softimage 2011 Student version keeps crashing on startup. I do not see anything except for a windows console that flashes for about .5 seconds and nothing else happens. I am using Wins 7 NVIDIA Geforce 9400 GT graphics Card with the latest driver.

Softimage would open a few days ago without any issues but now it won't.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 6 (241 Views)

Re: Softimage 2011 Crash on startup.

03-06-2012 02:11 PM in reply to: AznDonutBoy

You might consider a System Restore back to when your application was working properly. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
AznDonutBoy
Posts: 5
Registered: ‎03-06-2012
Message 3 of 6 (237 Views)

Re: Softimage 2011 Crash on startup.

03-06-2012 02:35 PM in reply to: AznDonutBoy

I would consider doing a system restore, but I did not do anything in particular to cause this problem. Which makes me think that I would have to do a system restore everytime I need to use Softimage.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 6 (234 Views)

Re: Softimage 2011 Crash on startup.

03-06-2012 02:38 PM in reply to: AznDonutBoy

It's worth trying at least once.  Maybe it was a Windows Update or other change that didn't require your input? 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
AznDonutBoy
Posts: 5
Registered: ‎03-06-2012
Message 5 of 6 (232 Views)

Re: Softimage 2011 Crash on startup.

03-06-2012 02:40 PM in reply to: TravisNave

Yes, I considered that right after I made my reply. Unfortunately, my restore points do not go back far enough for the problem to be solved. Last restore point was on the day that the issue arose. 

Member
AznDonutBoy
Posts: 5
Registered: ‎03-06-2012
Message 6 of 6 (228 Views)

Re: Softimage 2011 Crash on startup.

03-06-2012 02:49 PM in reply to: AznDonutBoy

Okay, I tried running runonce.bat and nothing happened. When I open Softimage and look at my task manager under proccesses I see that XSI.exe is one of the processes. What does that mean?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube