Installation & Licensing

Reply
Distinguished Contributor
lholland
Posts: 150
Registered: ‎08-15-2007
Message 1 of 4 (1,981 Views)

SCCM 2007 & AutoCAD 2012 Deploy Fails

1981 Views, 3 Replies
08-19-2011 07:23 AM

Hey All-  

I have a support case open with Autodesk, but I suspect the problem is really in the SCCM end (Server 2008).  I'm hoping one of you has more experience with this than I do.

 

I'm working with a school to deploy thier Autocad, Acad-A, Revit A and Revit S 2012 via SCCM.  The Revits and ACAD-A install fine but vanilla Autocad fails. I've rebuilt the deployment several times - and the deplyment runs fine when SCCM is out of the picture.

 

We are following the directions from here: http://docs.autodesk.com/ACD/2011/ENU/filesInstall/WS1a9193826455f5ff-75c1f7c3124f51ccbd1-5fec.htm  to the letter.  

 

Some other bits of information - they are using Deep Freeze on the student workstations but thier SCCM thaws the workstations and installs with admin rights. (Like I mentioned before, other ADSK products install ok...wierd, right?)

 

All of the workstations are brand new Win7 64 bit machines.  

 

I've attached the verbose install log in case one of you can make heads or tails of it.  The regular, non-verbose install log fails at the direct X stage with error 1602.  Direct X is already installed from the other products and I removed that bit from the adminimage.ini.  1602 is usally permissions - but we are full admin.  

 

Uh oh - this is getting too wordy.  If you can help I would be super-duper grateful.  Thanks. -Lou

 

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 2 of 4 (1,960 Views)

Re: SCCM 2007 & AutoCAD 2012 Deploy Fails

08-22-2011 12:35 AM in reply to: lholland

If you assume it is directx which is failing.

You could try to edit the setup.ini/deploymentname.ini file to disable directx installation

this would be in the line "PREREQUISITE=" within the ACAD section.

 

Please let me know if you need detailed explanation on how to disable directx installation using the ini file

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Member
AngusGibbins
Posts: 5
Registered: ‎12-09-2010
Message 3 of 4 (1,720 Views)

Re: SCCM 2007 & AutoCAD 2012 Deploy Fails

11-06-2011 04:14 PM in reply to: hashim.mundol

Hey Lou,

 

Did you get to the bottom of this at all?  I am having the exact same problem.

 

Running the installation manually works fine, but running from SCCM the setup.exe process appears in the task manager for about 2 seconds and then fails!

 

HELP!

Angus

New Member
mikeh
Posts: 1
Registered: ‎02-08-2012
Message 4 of 4 (519 Views)

Re: SCCM 2007 & AutoCAD 2012 Deploy Fails

02-13-2013 03:19 PM in reply to: lholland

Angus, I realize this over a year old but I'm seeing the exact same thing as you are. Did you ever get to the bottom of it? Setup.exe doesn't even run long enough for any logs to be generated.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube