Installation & Licensing

Reply
Member
Posts: 4
Registered: ‎10-22-2009
Message 1 of 13 (27,012 Views)

Revit 2013, no Templates or Libraries installed

27012 Views, 12 Replies
04-22-2012 09:08 PM

I've installed Revit 2013 both from download and again today from thumb drive.


When starting Revit I get an error that the path for the default family templates is invalid.
Checking file locations it looking at C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2013\Family Templates\Chinese.
I don't know why its looking for Chinese but anyway Family Templates is missing.

The folder \RVT 2013\ only has 2 folders in it, Recent & UserDataCache.

 

The corresponding folder in Revit 2012, has Family Templates, IES, Libraries & Templates, none of which are in my \RVT 2013\ folder.
I put in a support request to autodesk subscription last week but haven't had a reply.

Has anyone else seen this problem or know a solution.

 

Dell XPS17, Windows 7 64 bit.

Building Design Suite Premium 2013

 

Thanks
Kim

Member
Posts: 4
Registered: ‎10-22-2009
Message 2 of 13 (27,003 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

04-22-2012 11:36 PM in reply to: kheaver

Found the problem.

Needed to add *.autodesk.com to Internet Options/Security Tab/Trusted Sites

 

Kim

New Member
Posts: 2
Registered: ‎06-22-2007
Message 3 of 13 (26,920 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

04-24-2012 08:41 PM in reply to: kheaver

I tried it but didn't work!!!!!!

Member
Posts: 4
Registered: ‎10-22-2009
Message 4 of 13 (26,918 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

04-24-2012 09:51 PM in reply to: kheaver

It only worked for the US Metric content, I tried to load the Australian content but it failed every time so I just copied it from RAC2012.

 

Kim

 

Active Member
Posts: 10
Registered: ‎02-25-2010
Message 5 of 13 (26,518 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

05-14-2012 03:32 PM in reply to: kheaver

Try this

1. Close all Autodesk software
2. Go to Control Panel > Programs and features
3. Select <Revit product and version> from the list and click Uninstall/Change
4. From the resulting screen the very left button on the bottom will be "Add or Remove Features" Click this
5. The resulting screen will list the content packs that can be installed, please make sure both Australia and US Metric are selected and click Next.
(It is worth noting at this point that during the install process, Revit default to US as the region when accepting the Licence Agreement and this in turn effects the default content that will be installed.)
6. Start up <Revit product and version> and you should now have the families and templates installed.

If this does not work repeat the above steps again twice, the first time, untick all content and the second time ticking all the desired content back on again.

 

Member
Posts: 4
Registered: ‎10-22-2009
Message 6 of 13 (26,517 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

05-14-2012 05:32 PM in reply to: SKehg
I went through that process multiple times and eventually got the US metric files but couldn't get the Australian content, support had to set up an ftp site for me to download the files.
Active Member
Posts: 10
Registered: ‎02-25-2010
Message 7 of 13 (26,508 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

05-14-2012 09:37 PM in reply to: kheaver

Sorry I should have added that this worked for me when installing from the Buildingt Design Suite Ultimate USB stick.  I agree that adding the *.autodesk.com to the safe sites list should help if installing from a download.

New Member
Posts: 2
Registered: ‎05-19-2012
Message 8 of 13 (26,409 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

05-19-2012 10:36 PM in reply to: kheaver

Thanks Skehg!! Solved My prob! :smileywink:

New Member
Posts: 1
Registered: ‎09-13-2012
Message 9 of 13 (24,702 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

09-13-2012 11:58 AM in reply to: kheaver

i am also havin the same problem while installin revit 2013. the component library is not getting installed. i tried everything, it is just not workin. somebody please help...:catsad:

 

New Member
Posts: 2
Registered: ‎05-19-2012
Message 10 of 13 (24,693 Views)

Re: Revit 2013, no Templates or Libraries installed

09-13-2012 02:52 PM in reply to: kheaver

Solving this problem is easy, just when installing Revit, in country choose United States, and not your country :smileywink: Then, all the templates and libraries will install! Good luck :smileywink:

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube