Installation & Licensing

Reply
Active Contributor
Milos_Vajdic
Posts: 26
Registered: ‎12-15-2011
Message 1 of 24 (20,414 Views)
Accepted Solution

Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

20414 Views, 23 Replies
04-15-2012 10:57 PM

Hi guys,

I am trying to install Building Design premium Suite but the whole things fails during Revit Installation.

 

I have attached the log file but there is nothing in there that can specify why is this happening.

 

Tried uninstalling Microsoft C++ 64bit redistributible as some people mentioned that it worked for them since computer had higher version than the installer, thus creating problems.

This solution did not work for me.

 

Any idea?

 

Regards,

Milos

Active Contributor
Milos_Vajdic
Posts: 26
Registered: ‎12-15-2011
Message 2 of 24 (20,400 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-16-2012 12:50 AM in reply to: Milos_Vajdic

Ok Figured it out.

 

here is what worked for me:

 

- Uninstall Microsoft VisualC++ from computer (there might be few different upgrades, uninstall all)

- restart computer

- do not modify any settings in installation options (not sure if this one actually matters or was it the restart that made the difference this time)

 

Hope it helps other people,

Milos

Member
gerald.untario
Posts: 5
Registered: ‎04-19-2012
Message 3 of 24 (20,287 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-19-2012 04:44 AM in reply to: Milos_Vajdic

Hey there,

 

I tried uninstalling all the C++ and restarted the computer, then changed the installation settings. It didnt work. And when I did the same thing and left the settings unchanged, the installation worked!! So I think the main point is to NOT change the settings. Leave it as default.

 

Gerald.

Active Contributor
m.cronin
Posts: 36
Registered: ‎07-04-2006
Message 4 of 24 (20,077 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-25-2012 04:28 AM in reply to: gerald.untario

I had the same issue.

 

Gerald had it in one, DO NOT CUSTOMISE THE INSTALLATION!

 

After 3 failed installations (with customised settings), I retried without customising anything and it worked fine.

 

Very disappointing, I now have to try and reconfigure all of the additional content and missing programs...

 

Mark

Member
gerald.untario
Posts: 5
Registered: ‎04-19-2012
Message 5 of 24 (20,063 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-25-2012 07:20 AM in reply to: Milos_Vajdic

Hey,

 

I forgot to mention that while it works when installing with default settings, there is no content installed as well. This is stoopid. When I tried to install the contents through the remove/add installation thing it fails. So can anyone from Autodesk reconfirm this? Is this the software problem OR our hardware problem? Thank you.

 

Gerald.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,930
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 24 (20,053 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-25-2012 07:58 AM in reply to: gerald.untario

Based on a few other Revit 2013 failures of late, I am also inclined to believe the failure has to do with the Content Libraries.  Since there is not a lot of information about this yet, I wil be closely monitoring Revit 2013 1603 failures. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Employee
DannyHubbard
Posts: 251
Registered: ‎05-17-2007
Message 7 of 24 (20,052 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-25-2012 08:06 AM in reply to: gerald.untario

What content did you select to install?

Content will be downloaded during the installation process so make sure you have an internet connection during the install process. Also depending on your internet speed and the content you check to install this process can take some time.

 

What settings were you customizing originally when you install was failing?

 

Thanks,

Danny



Danny Hubbard
QA Analyst
Autodesk, Inc.
Member
gerald.untario
Posts: 5
Registered: ‎04-19-2012
Message 8 of 24 (20,048 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-25-2012 08:20 AM in reply to: DannyHubbard

Hey,

 

I know it downloads the content using the internet and all, i've done it before for previous versions as well. I ticked Australia and US Metric and I didnt try other content. I am also guessing that it is the softwre problem because I formatted my computer (clean install and everything) prior to installing revit. It atcually worked for me at first, a few days after Revit 2013 was released, contents were installed and all. But When I wanted to install it on my other computer a few weeks later, this problem came up. I even tried it on my friend's computer (2 others) with the same error. So yea... hope this gets resolved soon!

 

Gerald.

Active Member
kaupo.tennokese
Posts: 7
Registered: ‎10-10-2011
Message 9 of 24 (20,037 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-25-2012 09:32 AM in reply to: Milos_Vajdic

I have the same problem i think . Cant install Revit in building design suit.

 

1.st I tried to install evrething and changed some revit options and removed some content paks from list.(to save some memory because i have small ssd hard drive ) Failed to install.

 

2. Restarted computer and tryed again. Same configuration as early but agail failure

 

3. tryed to install seperatly started with Autocad. Autocad installed sucsessfuly.

 

4. Tryed to install only revit. Changed some revit options and removed some content paks from list.Failed to install again . Last try log is coped here:

 

I need help. What do to next?

 

2012/4/25:18:30:02    User    SMA-221    === Setup started on SMA-221 by User ===
2012/4/25:18:30:02    User    SMA-221    Launch
2012/4/25:18:30:08    User    SMA-221    === Setup ended ===

2012/4/25:18:30:03    User    SMA-221    === Setup started on SMA-221 by User ===
2012/4/25:18:30:03    User    SMA-221    Launch
2012/4/25:18:30:07    User    SMA-221    Inventorui== Parameter: Prereq_3 SetupMode:1 InstallState:1 InstallAction:0 Message:
2012/4/25:18:30:07    User    SMA-221    PageOpen    LaunchDialog        
2012/4/25:18:30:12    User    SMA-221    PageOpen    LicenseDialog        
2012/4/25:18:30:17    User    SMA-221    PageOpen    ProductInfoDialog        
2012/4/25:18:32:54    User    SMA-221    PageOpen    ProductSelectionDialog2        
2012/4/25:18:46:31    User    SMA-221    PageOpen    FullProgressDialog        
2012/4/25:18:46:31    User    SMA-221    Installing DirectX® Runtime: F:\3rdParty\DirectX\DXSETUP.exe /silent
2012/4/25:18:47:00    User    SMA-221    Install    DirectX® Runtime    Succeeded    
2012/4/25:18:47:00    User    SMA-221    Installing FaroSDK: F:\3rdParty\FaroSDK\e889_faro_ls_sdk_4.8.2.25521_x86_setup.exe /VERYSILENT
2012/4/25:18:47:04    User    SMA-221    Install    FaroSDK    Succeeded    
2012/4/25:18:47:04    User    SMA-221    Installing Autodesk® Revit® 2013:  TRANSFORMS="F:\x64\en-us\RVT2013\RVT2013.mst;C:\Users\User\AppData\Local\Temp\_AI7E92.tmp\x64\RVT2013\RVT2013-standalone.mst" MSINEWINSTANCE=1 ADSK_EULA_STATUS=#1 MUILANG=en-us ADSK_SOURCE_ROOT="F:\" INSTALLDIR="C:\Program Files\Autodesk\" FILESINUSETEXT="" REBOOT=ReallySuppress ADSK_SETUP_EXE=1

 2012/4/25:18:47:55    User    SMA-221    Install    Autodesk® Revit® 2013    Failed    Installation aborted, Result=1603
2012/4/25:18:47:55    User    SMA-221    Rollback    DirectX® Runtime    Failed    Failure is ignored, Result=1619

Active Contributor
m.cronin
Posts: 36
Registered: ‎07-04-2006
Message 10 of 24 (20,003 Views)

Re: Revit 2013 Failed - Installation aborted, Result=1603

04-25-2012 03:18 PM in reply to: Milos_Vajdic

More Details...

 

The customization was including or removing other programs (including 3ds Max, removing AutoCAD Architecture, including Navisworks Simulate, Removing Inventor Plugins), and selection of content (Australia, New Zealand, UK and US Metric).

 

I too believe that it is related to the content, as if I try to add additional content now it still fails with that install too.

 

FYI I had the original installation set to Australia (Region) and the discipline set to Architecture, and I was getting the same error as above, failing on Revit every time.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube