Installation & Licensing

Reply
Active Member
ala1987
Posts: 6
Registered: ‎02-09-2011
Message 11 of 40 (3,497 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Faliure when executing?

01-29-2013 04:49 AM in reply to: kronoskiros

This problem is not solved, install a mail client? thats is a usesless and out of context bit of info that has no obvious method of approach to a non techy. I havent a clue what that means in terms of real steps. I'm getting the communication failure message. I have disabled my firewall with no joy. Who ever marked this problem as solved is causing a huge amount of irritation to me and other users.... One comment below intimates its easyer to download the torrent version which is absurd if that is the case. I feel highly annoyed by this issue.

 

I am running windows 8 and everything else runs great. In windows 8 there is a built in app to connect your emails to the start page. Now if thats not a mail client what is? So I have a mail client that is permantly connected.(at least from a non techy point of view).

 

I have tried downloading the "download" manger and the "Install" option. The download manger downloads and installs and proceeds to ask me for a program, so I add the Autodesk_Revit_2013_English_Win_32_64bit_wi_en-US_Setup.exe at which point it produces the same error connection faliure message. So I have turned the firewall off and it doesnt work(connection faliure message)? I don't think it is the firewall since it normally asks if i want to block or not block a program. When I downloaded the download manger it asked me if I want to allow somthing which I definatly clicked allow. I have not tried the port 80 & 443 opening (I have no I dea how to do that?) as I have turned the firewall on & off(off while trying the download manager and the direct install). For the years I have been a student the autodesk forums have been full of incohernt and overly specific information without a context to apply it. Normally very simple questions are answered in a inappropriate fashion where the technical knowlege of the user is inadiquate to comprehend your solution. Is that beacuse the autodesk staff think we are wasting there time with insufficent information and incoherent questions that don't operate in the realm of your superior knowlege? I certainly feel that way. Are you there to help or just process?

Community Manager
philip.s
Posts: 2,373
Registered: ‎09-27-2011
Message 12 of 40 (3,469 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Failure when executing?

01-29-2013 11:02 AM in reply to: ala1987

Our apologies for the inconvenience and I can assure you that we definitely don't think you're wasting our time.

 

garryonapc, confirming that there must have been a system glitch which was the causing the .lzam2 files (utilized for Install Now / Download Now on the backend) to download instead of the standard .exe's. I've tested a few accounts to make sure it's functioning properly and would appreciate it if you could verify on your end as well.

ala1987, with that being said, I also wanted to recommend that you try utilizing the Browser Download option, as it’s typically an easier workaround than troubleshooting issues with the other download alternatives.


How to opening firewall ports in Windows 8

Windows 8 support for Autodesk products

 

Please let us know if you have any additional questions, concerns or issues!



Philip Schmelzer
New Member
paulxender
Posts: 1
Registered: ‎02-04-2013
Message 13 of 40 (3,387 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Failure when executing?

02-04-2013 08:00 PM in reply to: philip.s
derrrrr
New Member
j.xu12
Posts: 1
Registered: ‎03-22-2013
Message 14 of 40 (3,054 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Faliure when executing?

03-22-2013 09:35 AM in reply to: ahav

I tried even more than 10 times at least, same issue

New Member
la112015
Posts: 1
Registered: ‎03-31-2013
Message 15 of 40 (2,987 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Faliure when executing?

03-31-2013 02:44 AM in reply to: kronoskiros

same issue here with Autodesk Inventor 2013, Autodesk Autocad 2013.

 

 

New Member
JohnnySasaki20
Posts: 2
Registered: ‎05-28-2013
Message 16 of 40 (2,369 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Failure when executing?

05-29-2013 08:21 PM in reply to: philip.s

You guys sure do know how to type up a bunch of words and have the end result end up with very little substance. Half way down the second page and still you guys have absolutely no clue as to why your program isn't installing correctly on so many people's machines. 

 

I also have tried everything here about 15 times as well, and even got literally every single other program installed from the design suite by manually downloading them and installing them that way. However, for whatever reason, not only do you not allow us to download the entire design suite that way (only the install option is available), which would have saved me a **** load of time and effort over the last 3 days btw,....but you also don't allow us to download Revit and Inventor that way either.

 

So now I'm once again stuck. Ironically, Revit is the one I currently need the most. 

 

I could write that in binary if you don't understand human talk. 

New Member
JohnnySasaki20
Posts: 2
Registered: ‎05-28-2013
Message 17 of 40 (2,368 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Failure when executing?

05-29-2013 08:26 PM in reply to: JohnnySasaki20

Sorry, I have a very low frustration threshold for when things don't go the way they logically should. 

Employee
ankushved
Posts: 33
Registered: ‎10-21-2011
Message 18 of 40 (2,364 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Failure when executing?

05-29-2013 10:10 PM in reply to: JohnnySasaki20
Hi JohnnySasaki20,
Can you please walk down the exact steps which you are following?
1. Go to your browser download location and delete the old <...>_Setup.exe files for Design Suite.
2. Go to the portal page and click on Install Now button.
3. DO NOT close or refresh the portal page.
4. Let the new <...>_Setup.exe file get downloaded for the Suite. (It will probably take about 5 mins because of the big size of the suite; for the individual products like Revit, it should be less than a min depending on internet speed.)
5. Once completely download, click on the <...>_Setup.exe to launch the installer.
6. Wait for the installer main screen to come up. (Make sure that till this point, you have not refreshed or closed or clicked anywhere else on the web page) Installer needs to get some values from the web page and once it gets them, then it will launch fine.

Hopefully, this will work without fiddling into firewall settings. If it doesnt, then please send me a private message so that we can work together to see whats going wrong.
Thanks for your patience and sorry for the troubles in getting the installer up and running.


Thanks & Regards,
Ankush Ved

New Member
andreicibotaru
Posts: 1
Registered: ‎06-28-2013
Message 19 of 40 (2,074 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Faliure when executing?

06-28-2013 03:50 AM in reply to: ala1987

If you use Firefox with Noscript remember to disable it for the install page. I don't understand why the web page is so essential to the install process.

 

Have fun!

Member
31RHCP
Posts: 3
Registered: ‎11-13-2010
Message 20 of 40 (2,004 Views)

Re: Revit 2013 Communication Failure? Communication Faliure when executing?

07-03-2013 01:27 PM in reply to: kronoskiros

Does someone have a solution to this? I am getting the same issue with AutoCAD 2014 and Revit 2013 running WIndows XP SP3.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube