Installation & Licensing

Reply
Member
mytoyagain
Posts: 4
Registered: ‎03-28-2009
Message 1 of 5 (199 Views)

Problems with Win7 & ACAD2000, Please help!!

199 Views, 4 Replies
09-27-2011 08:53 AM

Hi, guys, i need help.

Bought a new Win7 Pro (32bit), installed ACAD2000 smoothly into both Win7 & windows XP mode with hardware lock dongle attached,
but i can't run this software, cos it show me an error message:

 

cad error2.jpg

 

would anyone please advice.   Thanks!!

 

 

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 5 (195 Views)

Re: Problems with Win7 & ACAD2000, Please help!!

09-27-2011 09:37 AM in reply to: mytoyagain

Really?  Autodesk products circa release 2010 and newer are supported on Windows 7. 

 

Your product is not supported natively on Windows 7 nor in compatibility mode. Your best bet would be to install the Windows XP Mode virtual machine from Microsoft and install it there.  It is a free download for Windows 7 users. 

 

http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

 

Chances are though it still won't be able to find your dongle.  Good Luck!

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
mytoyagain
Posts: 4
Registered: ‎03-28-2009
Message 3 of 5 (184 Views)

Re: Problems with Win7 & ACAD2000, Please help!!

09-27-2011 06:33 PM in reply to: TravisNave

Yes, my new PC with XP mode installed, and acad2000 installed as well,

its doesn't work.   I found that quite numbers of forum members saying that,

ACAD2000 run smoothly on XP mode environment. 

i dont think that is an error with the Parallel port.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 5 (181 Views)

Re: Problems with Win7 & ACAD2000, Please help!!

09-27-2011 07:25 PM in reply to: mytoyagain
Yeah but the parallel port is emulated and not the physical port. It's unlikely to work. You'll probably need a native XP host machine.
Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
mytoyagain
Posts: 4
Registered: ‎03-28-2009
Message 5 of 5 (171 Views)

Re: Problems with Win7 & ACAD2000, Please help!!

09-28-2011 12:03 AM in reply to: TravisNave

By the way,

i wonder your 2000 come with the hardware lock dongle as well??

 

Well, may be u are right,

the only way i can do right now is exchance a XP host machine from my colleague,

back to the old age.........   ;(   


otherwise have to spend some money to do the CAD upgrading to 2012.

 




You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube