Installation & Licensing

Reply
*Loe, Bruce
Message 1 of 2 (74 Views)

Problem installing Acad2000i on server

74 Views, 1 Replies
01-17-2001 11:37 PM
I am trying to install Autocad2000i on a Compaq Prolient server running
NT4.0 with service pack 6a installed, the virus scanner disabled, and logged
in as administrator.

I start up the network install wizard and put in the serial no. and CD key.
I then fill in the user information page and then the installation type
page. The next few screens show initialization status and file copy status.
Up to this point everything
appears to be running correctly. A dialog box is displayed stating the files
have not yet been installed in the network deployment directory, and asks if
the files should be installed at this time. I confirm by clicking the Yes
button. I am then shown a screen with text boxes for serial no. and CD key
again with the correct values already entered and the fields grayed out
(disabled). So far...So good.

The next screen shows the user information dialog box also with the text
boxes disabled, but the problem is that there are no values filled in them
and the wizard will not allow the next page to be displayed due to the
lacking values.

Why is this user information not getting populated in the wizard screen and
what can I do to get the installation to complete on the server.
*milana, jerry
Message 2 of 2 (74 Views)

Re: Problem installing Acad2000i on server

01-23-2001 05:59 AM in reply to: *Loe, Bruce
Bruce,

It appears that for some reason, your registry is not getting updated
properly on your server. If this server is a standalone server or a member
server (not a PDC or BDC), make sure that you are attempting install as a
local administrator, not a domain administrator. You will not have this
option on BDC's or PDC's. Another option is to logon as local administrator
at a workstation. Next, map drives as a domain administrator to your server
share(s) for the deployment location and the AutoCAD runtree location. The
mapping operation is to establish authentication on the shares, you will not
use them directly. Now, create your deployment from this workstation.
Remember to specify all target locations as UNC names, not drive letters.
Now, you will have to remember which workstation you do this from. On all
other workstations "uninstall AutoCAD" will remove the local files AutoCAD
needs to run but on the system that installed the runtree to the server,
"Uninstall" will remove AutoCAD from the server!

jerry milana,
Autodesk Product Support
"Bruce Loe" wrote in message
news:CE4664FD387A42159E4A477C38771772@in.WebX.SaUCah8kaAW...
> I am trying to install Autocad2000i on a Compaq Prolient server running
> NT4.0 with service pack 6a installed, the virus scanner disabled, and
logged
> in as administrator.
>
> I start up the network install wizard and put in the serial no. and CD
key.
> I then fill in the user information page and then the installation type
> page. The next few screens show initialization status and file copy
status.
> Up to this point everything
> appears to be running correctly. A dialog box is displayed stating the
files
> have not yet been installed in the network deployment directory, and asks
if
> the files should be installed at this time. I confirm by clicking the Yes
> button. I am then shown a screen with text boxes for serial no. and CD key
> again with the correct values already entered and the fields grayed out
> (disabled). So far...So good.
>
> The next screen shows the user information dialog box also with the text
> boxes disabled, but the problem is that there are no values filled in them
> and the wizard will not allow the next page to be displayed due to the
> lacking values.
>
> Why is this user information not getting populated in the wizard screen
and
> what can I do to get the installation to complete on the server.
>

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube