Installation & Licensing

Reply
Active Member
Brasseur
Posts: 9
Registered: ‎10-11-2006
Message 1 of 10 (184 Views)

Network licenses and one standalone !

184 Views, 9 Replies
10-11-2006 03:36 AM
Hello,

We have bought 16 network licenses for a classroom and one standalone license for the instructor to be able to work at home. We were told that it is the same license that will apply to network and standalone pc.

The network is working well (deployment and so on) but we are not able to install the standalone license (we are on a trial license for 1 month).

Reading this forum I am afraid that we will have to borrow a license, etc. This is not possible because we have not connection between the two parts.

Is there another way to proceed in order to install that license correctly on the standalone pc. TY
Distinguished Contributor
cy_shuster
Posts: 425
Registered: ‎10-28-2002
Message 2 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-11-2006 07:47 AM in reply to: Brasseur
What exactly is the problem? Error message?

--Cy--
Distinguished Contributor
cy_shuster
Posts: 425
Registered: ‎10-28-2002
Message 3 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-11-2006 07:49 AM in reply to: Brasseur
In particular, the network licenses and the standalone licenses typically
have separate serial numbers, are installed differently, and are authorized
differently.

--Cy--
*Larry Bettes
Message 4 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-11-2006 08:24 AM in reply to: Brasseur
Actually, to clarify, network and standalone have the have different serial
numbers, even on subscription, because of the difference in the way they
activate!

--
Larry Bettes
ADT, C3D & LDT/CD
(all 2007 with all SPs installed)
P4 - Dual Core 3.0 GHz, 3.00 GB RAM
nVidia GeForce 6800 GS AGP - 256 MB
Windows XP Pro, SP 2


wrote in message news:5357866@discussion.autodesk.com...
In particular, the network licenses and the standalone licenses typically
have separate serial numbers, are installed differently, and are authorized
differently.

--Cy--
*Franck Hervet
Message 5 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-11-2006 12:38 PM in reply to: Brasseur
Hi,

On subscription you must use the Group ID.

Franck Hervet
www.aricad.fr

"Larry Bettes" a écrit dans le message de
news:5357968@discussion.autodesk.com...
Actually, to clarify, network and standalone have the have different serial
numbers, even on subscription, because of the difference in the way they
activate!

--
Larry Bettes
ADT, C3D & LDT/CD
(all 2007 with all SPs installed)
P4 - Dual Core 3.0 GHz, 3.00 GB RAM
nVidia GeForce 6800 GS AGP - 256 MB
Windows XP Pro, SP 2


wrote in message news:5357866@discussion.autodesk.com...
In particular, the network licenses and the standalone licenses typically
have separate serial numbers, are installed differently, and are authorized
differently.

--Cy--
Active Member
Brasseur
Posts: 9
Registered: ‎10-11-2006
Message 6 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-11-2006 01:05 PM in reply to: Brasseur
Ok, so it seems we were fooled by the reseller.

I have no other possibilities than to ask for the activation code corresponding to my s/n.
*Franck Hervet
Message 7 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-11-2006 01:16 PM in reply to: Brasseur
Hi brasseur,

I spoke with you on on the other forum (Franch user)

Franck Hervet
www.aricad.fr


a écrit dans le message de
news:5358509@discussion.autodesk.com...
Ok, so it seems we were fooled by the reseller.

I have no other possibilities than to ask for the activation code
corresponding to my s/n.
Active Contributor
sfdoggy
Posts: 43
Registered: ‎07-21-2006
Message 8 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-13-2006 11:07 AM in reply to: Brasseur
Hello Brasseur,
You can authorize your standalone version of AutoCAD at
https://register.autodesk.com/servlet/COM.autodesk.EReg.ERegServlet

If you're on subscription you'll use the Group ID; if not, then you'll use the SN for the standalone.
*Larry Bettes
Message 9 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-13-2006 11:27 AM in reply to: Brasseur
FYI, as I already posted, even on subscription, you will have two different
numbers, one for all you standalones and one for your networks.

--
Larry Bettes
ADT, C3D & LDT/CD
(all 2007 with all SPs installed)
P4 - Dual Core 3.0 GHz, 3.00 GB RAM
nVidia GeForce 6800 GS AGP - 256 MB
Windows XP Pro, SP 2


wrote in message news:5361254@discussion.autodesk.com...
Hello Brasseur,
You can authorize your standalone version of AutoCAD at
https://register.autodesk.com/servlet/COM.autodesk.EReg.ERegServlet

If you're on subscription you'll use the Group ID; if not, then you'll use
the SN for the standalone.
Active Member
Brasseur
Posts: 9
Registered: ‎10-11-2006
Message 10 of 10 (184 Views)

Re: Network licenses and one standalone !

10-16-2006 12:51 AM in reply to: Brasseur
Everything is ok now. Thank you for your help.

I have asked the registration authorities for activation code and so on, works well.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube