Installation & Licensing

Installation & Licensing

Reply
Active Member
christian.langfors
Posts: 7
Registered: ‎08-05-2012
Message 1 of 4 (903 Views)

Network license manager; migrate or add server

903 Views, 3 Replies
06-30-2013 06:51 AM

Hi,

 

We got a new server and I should migrate license manager from the old one to the new server OR add the new server as a "backup / slave".

 

Is there any good how-to out there to accomplish this?

 

BR,

Chris

Product Support
emily.xu
Posts: 463
Registered: ‎03-29-2010
Message 2 of 4 (860 Views)

Re: Network license manager; migrate or add server

07-01-2013 06:55 PM in reply to: christian.langfors

You can just move to the new server, get the new license file, install lmtools and configure it.Do not need backup.

For the client, you should add a system environment : adskflex_license_file ,and the value is @ servername (servername is your new license server hostname),let the client point to the new license server, instead of to reinstall the software.

 


______________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!



 




Emily Xu
Active Member
christian.langfors
Posts: 7
Registered: ‎08-05-2012
Message 3 of 4 (804 Views)

Re: Network license manager; migrate or add server

08-10-2013 01:15 AM in reply to: emily.xu

Hi,

 

Thank You very much for Your reply!

 

One more question; if I want to change our Network License model from one single server to distributed license server, what is the best practise to accompish this?

 

- what do I need to change on the clients?

- do I need to change anything on the current license server?

- do I need to do anything else than get a new license file for the new server form Autodesk support?

 

BR,

Chris

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,117
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 4 (788 Views)

Re: Network license manager; migrate or add server

08-12-2013 07:38 AM in reply to: christian.langfors

You would basically need to split your license files between as many distributed servers as you are making.  So yes, you would still need new license files for each server.  If you had 10 licenses on 3 servers, for example, you could split them as 4, 4, and 2. 

 

You would then just need to create a system environment variable for each client and point them to their intended server, or all three.  You do this using the ADSKFLEX_LICENSE_FILE variable.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=8385605&linkID=9240617

 

Good Luck!

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.