Installation & Licensing

Reply
New Member
ayoungprogrammer
Posts: 2
Registered: ‎06-23-2011
Message 1 of 4 (390 Views)

Liscensing Windows Shows Up Black - Inventor 2012

390 Views, 3 Replies
06-24-2011 09:18 PM

I have recently installed inventor 2012 on my Windows 7 64-bit computer. When the installer askes for the serial number and product code and stuff, everything is fine. But when i start up inventor it loads fine then it shows me a screen saying do you want to active now or try as a trail? I click activite but this is the screen i get:

(Look at attachment)

 

What should i do? Thank you for any help...

 

Andrew

*Pro
Dennis_Jeffrey
Posts: 1,369
Registered: ‎12-15-2003
Message 2 of 4 (369 Views)

Re: Liscensing Windows Shows Up Black - Inventor 2012

06-25-2011 04:35 AM in reply to: ayoungprogrammer

It's very possible that your system may have insufficient resources graphics wise. Can you post your system info as listed here?

 

http://teknigroup.com/support/Inventor/Howto.html

 

In addition, you do need to install Inventor using this information:

 

http://teknigroup.com/support/Inventor/Howto.html

 

If you need to reinstall, go here for the Clean Uninstall information:

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=13187758&linkID=9242018

 

 

 

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
____________________________________________________________
Dennis Jeffrey, Author and Manufacturing Trainer, Autodesk Inventor Certified Expert
Autodesk Manufacturing Implementation Certified Expert
Autodesk Silver Manufacturing Partner

Subscribe to the free digital "The Creative Inventor Magazine" now available at: http://teknigroup....

XP64 SP2, GeForce 9800GT-1GB, Driver: 6.14.12.7061, 8GB Ram, AMD Athlon II 3.2 Ghz
Laptop: Win7-64 Pro, 4GB, ATI Graphics on board, 2012 Ultimate, IV2011 or 2010 Pro, all SP's
New Member
ayoungprogrammer
Posts: 2
Registered: ‎06-23-2011
Message 3 of 4 (360 Views)

Re: Liscensing Windows Shows Up Black - Inventor 2012

06-25-2011 07:23 AM in reply to: Dennis_Jeffrey

Here are my computer specs(note when i press try and use invetor it runs somthly so  i dont think it is the graphics card.):

 

  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Autodesk Inventor 2012
  • Mobile Intel 4 Series express Chipset Family
  • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6600 @ 2.20 GHz
  • RAM: 4GB
  • Running McAffe



*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,049
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 4 (322 Views)

Re: Liscensing Windows Shows Up Black - Inventor 2012

06-28-2011 08:04 AM in reply to: ayoungprogrammer

For more information on this known Autodesk Support Knowledge Base article, please follow this link:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=6404339&linkID=9240617

Additional discussion about this issue can be found here:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Blank-Activation-Screen/td-p/2862508

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube