Installation & Licensing

Reply
Active Member
maulik
Posts: 6
Registered: ‎06-21-2010
Message 1 of 12 (232 Views)

Inventor Suit 2009 Installation Issue

232 Views, 11 Replies
06-09-2011 07:46 AM

Hi,

 

Yesterday when i logged on my pc and turned on AutoCAD i got an error message saying This version of AutoCAD is not installed correctly and some features may not run correctly. You should reinstall AutoCAD immediately to make sure all features are running correctly" Screen shot is attached.


So to install it correctly, i uninstalled AutoCAD and tried to install it agian, it failed and i was unable to install it. At this time Inventor was working prooperly. So i tried to uninstall the entire Inventor Suit and tried to install it again. Now I was unable to install Inventor !

 

So i ended up installing all the softwares in the package seperately and I was able to install autocad, vault, design review but not inventor. I tried to use the Autocad that I just installed, and i see the same error message that i was getting yesterday morning.

 

At the end, i ended up uninstalling Inventor which was working properly and now I am not able to install it again, and also autocad is not working now!

 

Any idea how should i proceed now ?

 

Thanks,

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 12 (224 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-09-2011 01:10 PM in reply to: maulik

If your OS is Windows 7, then your product is not supported on this platform.  Only 2010 products and later are supported on Windows 7.

 

 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Active Member
maulik
Posts: 6
Registered: ‎06-21-2010
Message 3 of 12 (222 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-09-2011 01:13 PM in reply to: TravisNave

Well I understand that Windows 7 is not supported but I have been using it since past 1 year ! All of a sudden something happened and I cannot use it.

 

 

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 12 (218 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-09-2011 01:21 PM in reply to: maulik

I guess consider yourself lucky that you were able to get it to work for that long!  :smileyvery-happy:

 

Maybe try a repair install or a system restore to when it worked?

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Active Member
maulik
Posts: 6
Registered: ‎06-21-2010
Message 5 of 12 (214 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-09-2011 01:33 PM in reply to: TravisNave

Tried everything possible. Uninstalled the entire Inventor Suit 3 times including the registry files. Still when I install i get the same error. :smileysad:

 

The next thing I am gonna do is formate my pc, install Win 7 all over again and try to install the Inventor Suit then ! I hope it works then. Its still working on other two pc's in my office.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 12 (210 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-09-2011 02:58 PM in reply to: maulik

Have you considered Windows XP mode for your Windows 7?  You can download the virtual machine from Microsoft.  It is free for Windows 7 users.  It will allow you to run a Windows XP VM on your Windows 7 so that your older products can be installed.  Alternately, this product is supported on Windows Vista, but recommending you install Vista would be worse than anything I could ever do. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Active Member
maulik
Posts: 6
Registered: ‎06-21-2010
Message 7 of 12 (204 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-09-2011 07:06 PM in reply to: TravisNave

Well, that would be a good idea ! But will I be able to connect to all shared drivers which are on the server ?

 

I can still give it  try tomorrow !

 

Thanks

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 8 of 12 (199 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-10-2011 08:16 AM in reply to: maulik

Yes, you certainly will.  It's like having a second computer on the network from within your Windows 7. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Active Member
maulik
Posts: 6
Registered: ‎06-21-2010
Message 9 of 12 (197 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-10-2011 08:22 AM in reply to: maulik

Update ! I just installed the Win xp virtual machine, installed Inventor Suit, it works ! But its too too slow. I have got here a i7 processor with 8 Gb ram.Its only good to print drawing and for nothing else.

 

I think the best chanace now I have is formate my entire pc and install it all over again becuase i know for fact it works on Win7 as its working on 2 more pc's in my office.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 10 of 12 (194 Views)

Re: Inventor Suit 2009 Installation Issue

06-10-2011 08:40 AM in reply to: maulik

Yep, you might have to.  Have you tried an attempt at System Restore yet and choosing a date back when it worked?

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube