Installation & Licensing

Reply
Member
cars0044
Posts: 3
Registered: ‎05-06-2013
Message 1 of 4 (480 Views)

Inventor 2013 crashes on splash screen

480 Views, 3 Replies
05-13-2013 12:19 PM

I am using Inventor for my University work untill 3-4 weeks ago when it started crashing on startup. I finally managed to do a proper uninstall and re-install and it's still broken. The InventorNotWorking is what happens when I open it normally. The Inventor not registering attachment is what happens when I open it as an administrator and the the InventorDiag is when I open it in windows daignostic mode with the FLEXnet license enabled. Please help me. I'm falling behind in my course.

 

Computer Specs:

Windows 7 Home Premium 64-bit

intel i5-2500k

16gb RAM

NVidia GTX570 Graphics.

 

Thankyou for any help.  

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 4 (456 Views)

Re: Inventor 2013 crashes on splash screen

05-14-2013 08:58 AM in reply to: cars0044

Did you apply a service pack or update the video driver before this happened?  You might consider a system restore back to when it worked...

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
cars0044
Posts: 3
Registered: ‎05-06-2013
Message 3 of 4 (445 Views)

Re: Inventor 2013 crashes on splash screen

05-15-2013 01:59 AM in reply to: TravisNave
Unfortunately, I don't have a restore older than 1 week. I have tried downgrading my video driver but that did nothing. I re-installed the base version of the program but that didn't work so I upgraded to service pack 2 and that also didn't work. I also tried logging in as another user and that didn't work.
Member
cars0044
Posts: 3
Registered: ‎05-06-2013
Message 4 of 4 (440 Views)

Re: Inventor 2013 crashes on splash screen

05-15-2013 05:30 AM in reply to: cars0044
FIXED!!! Suggestions to anyone with my problem.
GoTo: Control Panel >Administrative Tools >EventViewer
Then on the left hand side goto Windows Logs>Application
Find your error (should be near the top if it was recent) and double click to get details. Read through it and somewhere there should be an event type or event ID. Mine where 1032 and 1000. Punch "Event (yourevent) Autodesk" into google and you should find lots of info on your problem.

For me I just updated Microsoft .NET from version 4.0 to version 4.5 and the program is working great!!!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube