Installation & Licensing

Reply
New Member
NicoleBorsh
Posts: 2
Registered: ‎04-15-2011
Message 1 of 4 (2,061 Views)

Installing AutoCAD Map 2008 on a Windows 7, 32 bit machine

2061 Views, 3 Replies
04-15-2011 01:20 PM

Can AutoCAD Map 2008 be installed on a Windows 7, 32 bit machine?  I have 2 users still on 2008.  They are not heavy users so no plans to upgrade, but now one user had his machine rebuilt and Windows 7 was put on.  I have found that 2008 can be installed on Vista 32 bit, but looking for information on installing it on Windows 7 32 bit.

Thank you.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 4 (2,060 Views)

Re: Installing AutoCAD Map 2008 on a Windows 7, 32 bit machine

04-15-2011 01:30 PM in reply to: NicoleBorsh

it may install on windows 7 but it is not supported on windows 7

so you may run into issues since 2008 came out before windows 7 came out

here is a list of autodesk products supported on windows 7: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=14185352

New Member
NicoleBorsh
Posts: 2
Registered: ‎04-15-2011
Message 3 of 4 (2,057 Views)

Re: Installing AutoCAD Map 2008 on a Windows 7, 32 bit machine

04-15-2011 01:43 PM in reply to: DarrenP

Thank you.  We will give it a try then. 

Distinguished Contributor
Jroper
Posts: 145
Registered: ‎09-09-2008
Message 4 of 4 (1,903 Views)

Re: Installing AutoCAD Map 2008 on a Windows 7, 32 bit machine

09-27-2011 05:28 PM in reply to: NicoleBorsh

Just wanted to add my 2 cents on this and log a fix in case I need to search for it again.

 

When I tried installing Map 2008 on a Win7 32-bit box, I ran into an error code:

 

When I tried running it from a deployment shortcut, it would roll back the installation toward the end.  So I ran the install from the Setup.exe directly so it would not do a silent install.  Now I could see what was going on.  Got Error message:

 

 Error 1935. An error occurred during the installation of assembly 'Microsoft.VC80.CRT,type="win32",processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",version="8.0.50727.42"'. Please refer to Help and Support for more information.

 

Doing some digging, I found that the problem seemed to be with the version of Visual C++.  I ran Microsoft Visual C++ 2005 SP1 and that seemed to fix the problem.

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube