Installation & Licensing

Reply
Member
tpundir
Posts: 3
Registered: ‎02-05-2013
Message 1 of 4 (356 Views)
Accepted Solution

How to convert redundent server in to single server??

356 Views, 3 Replies
02-26-2013 10:16 PM

Hi,

 

We are using three redundent servers. Now customer is asking us to convert these three redundent servers in to single stand alone servers. How can we convert these three redundent servers in to single servers? Please provide a step by step approach..

 

Thanks,

Product Support
Albert_Rius
Posts: 96
Registered: ‎09-27-2011
Message 2 of 4 (330 Views)

Re: How to convert redundent server in to single server??

02-27-2013 03:30 AM in reply to: tpundir

 

Hi,

 

You need to request a new license file for the server that you want to use, then stop all other servers and start the server that you want to use with the new files.

 

If the server was one of the existing, you don't need to do anything on the client computer. If it's a new one, check the licpath.lic files that is stored in the product installation folder and update with the name of the new server.


______________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!

 

 



Albert Rius
Frontline Technical Support
Autodesk, Inc.
Member
tpundir
Posts: 3
Registered: ‎02-05-2013
Message 3 of 4 (318 Views)

Re: How to convert redundant server in to single server??

02-27-2013 05:08 AM in reply to: Albert_Rius

Hi,

 

We are converting the existing three redundant servers in to the three different single license servers. So are you suggesting that we just need to download and deploy the new single license server file and that will convert this redundant server into single license server. Do we need to modify anything else??

Product Support
Albert_Rius
Posts: 96
Registered: ‎09-27-2011
Message 4 of 4 (313 Views)

Re: How to convert redundant server in to single server??

02-27-2013 05:25 AM in reply to: tpundir

Hi,

 

That should be enought, you just need to split the number of licenses between the 3 servers and request a new license file for each server.

If you are not changing the server names, you should not do anything else, just be carefull that now the customers will have the licpath.lic file pointing to the 3 servers, if you want to limit the users to use a specific server you need to update this file to point only to one specific server.

 

Please check this document for more information about server used to take a license:

 

http://upandready.typepad.com/up_and_ready/2011/06/general-licensing-what-license-file-or-license-se...

 

 


______________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!



Albert Rius
Frontline Technical Support
Autodesk, Inc.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube