Installation & Licensing

Reply
Member
jbrunelle
Posts: 3
Registered: ‎03-14-2014
Message 1 of 5 (323 Views)
Accepted Solution

How do I change which license server Autodesk point to?

323 Views, 4 Replies
03-14-2014 07:46 AM

I put in an old server name for the single license server. How do I change the server Autodesk looks for to the new one without reinstalling everything?

Member
jbrunelle
Posts: 3
Registered: ‎03-14-2014
Message 2 of 5 (319 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 08:08 AM in reply to: jbrunelle

Nevermind this. I found it. A file called LICPATH.LIC in the Autodesk directory... just had to switch the name. Works now.

*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,127
Registered: ‎10-12-2006
Message 3 of 5 (314 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 08:34 AM in reply to: jbrunelle

There's also an environment variable which can be set.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,806
Registered: ‎05-21-2003
Message 4 of 5 (297 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 01:27 PM in reply to: jbrunelle

These are the notes I keep on the subject:

 

License Manager (AdLM), it first reads the environment variable ADSKFLEX_LICENSE_FILE to determine where to look for its network license.

 

If the servers specified by ADSKFLEX_LICENSE_FILE are not available, or are out of licenses, the client reads the following subkey in the Windows® registry to determine where to look next:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\FLEXlm License Manager\ADSKFLEX_LICENSE_FILE

 

If no available licenses are found at the server specified in the registry subkey, or this registry subkey does not exist, the client reads the licpath.lic file located in the root install folder to determine where to find its network license. If no available licenses are found there, the License Finder dialog box is displayed.

 

Note: The registry key location may have changed in newer versions

 

Allen

 

Member
jbrunelle
Posts: 3
Registered: ‎03-14-2014
Message 5 of 5 (294 Views)

Re: How do I change which license server Autodesk point to?

03-14-2014 01:38 PM in reply to: jbrunelle

dgorsman and Allen, thanks for the additional information. Your help is appreciated.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube