Installation & Licensing

Reply
Member
Posts: 3
Registered: ‎10-04-2012
Message 1 of 6 (2,202 Views)

FLEXnet license Finder

2202 Views, 5 Replies
10-04-2012 08:42 AM

I am a mechanical student from holland. Just download and installed the Student version of CFD. I got my serial number and everything. But now when I run CFD it asks me for two thing: 1, specify the license server System or 2, Specify the license file. I have looked but was unable to find any file which could contain my license. So could anyone please help

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,521
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 6 (2,197 Views)

Re: FLEXnet license Finder

10-04-2012 09:49 AM in reply to: steriopaul50

Are you sure that this shouldn't have been the stand-alone version?  Flexnet is a network licensed version.  You probably need to reinstall. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
Posts: 3
Registered: ‎10-10-2012
Message 3 of 6 (2,143 Views)

Re: FLEXnet license Finder

10-10-2012 01:29 PM in reply to: steriopaul50

i have the same problem.  Is there a license file that someone could post so that those of us who forgot to choose standalone dont have to bother reinstalling?

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,521
Registered: ‎01-14-2005
Message 4 of 6 (2,141 Views)

Re: FLEXnet license Finder

10-10-2012 01:35 PM in reply to: tmikolaj

Whoa!  Buddy, that is the textbook definition of piracy.  If you installed the software license incorrectly, you need to reinstall and do it the right way.  It is a EULA violation to just throw out licenses here.  Be very careful.  

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
Posts: 3
Registered: ‎10-10-2012
Message 5 of 6 (2,137 Views)

Re: FLEXnet license Finder

10-10-2012 02:04 PM in reply to: TravisNave
ohh ok. I would think since the software has my serial number and a product key, thats all it needs to be secure. the key thing here just seems to be a nuisance. I ended up uninstalling, and installing under standalone, and it worked.
New Member
Posts: 2
Registered: ‎12-29-2013
Message 6 of 6 (362 Views)

Re: FLEXnet license Finder

12-29-2013 10:07 AM in reply to: tmikolaj

How do you install as standalone?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube