Installation & Licensing

Reply
Member
mrito
Posts: 3
Registered: ‎06-08-2010
Message 1 of 4 (245 Views)

ECOTECT v5.5 Network License does not work on VLAN network

245 Views, 3 Replies
09-19-2011 11:15 PM

Dear Supports,

 

After converting our network to VLAN, our ECOTECT v5.5 users now not able to connect to our Ecotect License Manager. We did some test, like pinging the Server Netbios name and IP address on the client PC and get correct response. Port 1520 is also allowed on the Server side for that client PC subnet.

 

Just to isolate also the problem, we also disable the Ecotect Local Server Firewall but still the user PC not able to connect.

 

Please advise.

 

Regards,

Malvin

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,930
Registered: ‎01-14-2005
Message 2 of 4 (236 Views)

Re: ECOTECT v5.5 Network License does not work on VLAN network

09-20-2011 08:38 AM in reply to: mrito

If you can ping the NLM server and ports 2080 and 27000 are open (or firewall is off) then the problem is most likely a latency issue thru the VLAN. 

 

You can first test the connectivity to the NLM server from the client via a web browser.  Point your browser to the following address:

 

http://servername:2080

http://servername:27000

 

Replace servername with the hostname of your NLM server.  You should receive the following response:

 

Wê-60Wê-60Wê-60Wê-60Wê-60Wê-60Wê-60

 

If that works, then you likely need to set a system environment variable on your clients to increase the amount of timeout that the software polls the NLM server. 

 

Create a new system environment variable named FLEXLM_TIMEOUT and give it a value of 1000000 (one-million.)  This should be sufficient enough to ensure connectivity.

 

For more information about this variable, please see this link:

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=7574782&linkID=9240617

 

 

 

 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
mrito
Posts: 3
Registered: ‎06-08-2010
Message 3 of 4 (227 Views)

Re: ECOTECT v5.5 Network License does not work on VLAN network

09-20-2011 11:08 PM in reply to: mrito

I tried the procedure but was not able to access it via Browser. Its not also a firewall issue because we also tried disabling the firewall of the Server.

Member
mrito
Posts: 3
Registered: ‎06-08-2010
Message 4 of 4 (226 Views)

Re: ECOTECT v5.5 Network License does not work on VLAN network

09-20-2011 11:13 PM in reply to: mrito

By the way we are using squ1ServiceManager not FlexLM manager.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube