Installation & Licensing

Reply
Active Member
tmilligan
Posts: 6
Registered: ‎06-03-2009
Message 1 of 6 (136 Views)

Dual installation of ACAD 2012

136 Views, 5 Replies
10-13-2011 02:33 PM

Hi all,

 

I have an installation question. I run a contract drafting service and I am in the process of upgrading my system to Win 7 Pro 64 bit and ACAD 2012 64bit. My question is, can I install both version of AutoCAD, 32bit  and 64bit side by side? The reason I ask is one of my customers uses a third party add on to AutoCAD that is not yet upgraded to 64 bit. I won't have any problems with any of my other customers and would like to take advantage of the 64 bit systems as much as possible.

 

Thanks in advance.

Tony M.

Product Support
david.lau
Posts: 1,350
Registered: ‎06-18-2008
Message 2 of 6 (119 Views)

Re: Dual installation of ACAD 2012

10-13-2011 07:45 PM in reply to: tmilligan
Active Member
tmilligan
Posts: 6
Registered: ‎06-03-2009
Message 3 of 6 (109 Views)

Re: Dual installation of ACAD 2012

10-14-2011 03:52 AM in reply to: david.lau

Thanks for the reply David but have already read that thread. It doesn't quite answer my question. I would like to install both versions of ACAD, 32 bit and 64 bit, on the same PC. The third party vendor already has a work a workaround for getting ACAD 32bit to install with they're software package on a 64 bit system. SInce I only have one customer that uses this third party software I would like to be able to use ACAD 64 on the same PC for the rest of my customers. Hence the question about installing both versions on the same system.

 

Tony M.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 6 (103 Views)

Re: Dual installation of ACAD 2012

10-14-2011 06:05 AM in reply to: tmilligan

no you can't have both version installed

 

Active Member
tmilligan
Posts: 6
Registered: ‎06-03-2009
Message 5 of 6 (99 Views)

Re: Dual installation of ACAD 2012

10-14-2011 06:12 AM in reply to: DarrenP

Thanks Darren...kind of what I figured, not what I was hoping. :smileysad:

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 6 (91 Views)

Re: Dual installation of ACAD 2012

10-14-2011 07:48 AM in reply to: tmilligan

The closest you can get is to install the Windows XP Mode virtual machine on your Windows 7 and then install your 32-bit on there. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube