Installation & Licensing

Reply
Active Contributor
MarkSmith9762
Posts: 31
Registered: ‎07-12-2007
Message 1 of 7 (319 Views)
Accepted Solution

Content Center not appearing

319 Views, 6 Replies
09-13-2011 10:33 AM

Hi all.

We have 3 computers all set up with Inventor.  On one of the computers, the content center is not appearing when trying to place from content center.  The dialog box appears fine, but there is nothing in it.  The other two computers are fine and work properly and it appears that all settings are identical between the three computers. 

 

What can I do???

 

Thanks

Mark Smith

Precision Devices Inc.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 7 (316 Views)

Re: Content Center not appearing

09-13-2011 11:02 AM in reply to: MarkSmith9762

are you talking about desktop content or vault content?

Active Contributor
MarkSmith9762
Posts: 31
Registered: ‎07-12-2007
Message 3 of 7 (314 Views)

Re: Content Center not appearing

09-13-2011 11:05 AM in reply to: DarrenP

Sorry, Desktop.  Vault is not installed.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,158
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 7 (307 Views)

Re: Content Center not appearing

09-13-2011 11:55 AM in reply to: MarkSmith9762

it seems that maybe on that one computer the desltop content wasn't installed?

Product Support
emily.xu
Posts: 460
Registered: ‎03-29-2010
Message 5 of 7 (295 Views)

Re: Content Center not appearing

09-14-2011 02:11 AM in reply to: MarkSmith9762

I think you need to check the following things:

1  Make sure you have install the content center, open your control panel, in the programs and Feature list, can you find Autodesk Inventor Content Center Libraries 20xx(Desktop Content), if not, maybe you didn't install, so please install first.

2 Check your Inventor project, if you have configed the right content libraries and available for your current project.

3 Check your Application Options setting in Inventor, under the Content Center tab, make sure click "Inventor Desktop Content" and the path, open the path in Windows Explorer, you can find the libraries file with extension .idcl

4 Check the Filters in the Place from Content Center dialog.

 

Hope helps!

 


______________________________________________________________

If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly!

 




Emily Xu
Active Contributor
MarkSmith9762
Posts: 31
Registered: ‎07-12-2007
Message 6 of 7 (290 Views)

Re: Content Center not appearing

09-14-2011 06:02 AM in reply to: emily.xu

Thanks Emily,

For some reason, the librarys didn't install in the default location.  The were under documents and settings/autodesk/....

I wouldn't have found them if I hadn't followed your steps.

 

Thanks again.

 

Mark Smith

Precision Devices Inc.

Active Member
lisessan
Posts: 6
Registered: ‎01-06-2013
Message 7 of 7 (112 Views)

Re: Content Center not appearing

12-23-2013 02:00 PM in reply to: MarkSmith9762

I had a problem with it!  I was working very well a few minutes ago including the content center, but now that I was trying to use, it tries to open it, but can't do it! It just don't open I already check the if it is installed and everything is ok! What can I do?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube