Installation & Licensing

Reply
New Member
equipt93
Posts: 1
Registered: ‎10-20-2010
Message 11 of 37 (6,795 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-20-2010 06:46 PM in reply to: diamond01a

"My problem is with the installation. When the download is complete a message pops up and says install, so i install. once that is done another screen comes up where it says install the product, create deployments, install tools and utilities and read the documentation. so i select install the product and the message appears "you cannot install this product on the current operating system." (this is for AutoCAD 2011)"

 

I am having this EXACT same problem and I didn't see any solution.

 

I am trying to install the 30 day Trial version. I have tried to install the trial versions of both AutoCAD and AutoCAD Lite 2011 to no avail. I am running Windows 7 Home Premium.

 

Someone help!

New Member
cinepro
Posts: 2
Registered: ‎10-20-2010
Message 12 of 37 (6,785 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-20-2010 08:47 PM in reply to: equipt93

Me too!  I've got the AutoCAD 2011 Student Version.  It came with 2 discs.  One disc is labeled "64-bit", disc 2 is labeled "32 bit & 64 bit".

 

I'm running Windows XP Pro SP3 (32 Bit), and when I try to install from the setup.exe on disc 1, it says "You cannot install this product on this Operating System".  I can't find any setup files on disc 2.

 

What is going on?

Alumni
DouglasLauritsen
Posts: 642
Registered: ‎04-16-2008
Message 13 of 37 (6,772 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-21-2010 08:56 AM in reply to: cinepro

For Windows XP 32-bit you will need:

 

32-bit Disk 1 of 2 (32-bit installer is on this disk)

and

32-bit and 64-bit disk 2 of 2



Douglas Lauritsen
Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.

New Member
cinepro
Posts: 2
Registered: ‎10-20-2010
Message 14 of 37 (6,767 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-21-2010 10:05 AM in reply to: equipt93

For Windows XP 32-bit you will need:

 

32-bit Disk 1 of 2 (32-bit installer is on this disk)

and

32-bit and 64-bit disk 2 of 2

 

Thanks for the info, Douglas.  How can I exchange the discs I have for this version?

Alumni
DouglasLauritsen
Posts: 642
Registered: ‎04-16-2008
Message 15 of 37 (6,754 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-21-2010 01:26 PM in reply to: cinepro

The media you have should contain all three DVD’s. If not you should contact your reseller or the Autodesk Business Center for replacement media.



Douglas Lauritsen
Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,148
Registered: ‎04-20-2006
Message 16 of 37 (6,751 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-21-2010 01:51 PM in reply to: cinepro

cinepro wrote:

Me too!  I've got the AutoCAD 2011 Student Version.  It came with 2 discs.  One disc is labeled "64-bit", disc 2 is labeled "32 bit & 64 bit".

 


Also, students can download Student Version (32-bit or 64-bit) for free 36-month student license from http://www.autodesk.com/edcommunity

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Alumni
DouglasLauritsen
Posts: 642
Registered: ‎04-16-2008
Message 17 of 37 (6,604 Views)

Cannot install on the current operating system?

10-30-2010 08:45 PM in reply to: diamond01a
New Member
mojito_caipirinha
Posts: 1
Registered: ‎01-29-2011
Message 18 of 37 (5,643 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

01-29-2011 03:19 AM in reply to: DouglasLauritsen

Hello.  I am facing the same problem trying to install autocad architecture 2011.  H/W and S/W config are OK, but I still receive the error message.

 

Just spent 6 hours on this...any help would be greatly appreciated...thanks,

*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,148
Registered: ‎04-20-2006
Message 19 of 37 (5,596 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

01-30-2011 04:21 PM in reply to: mojito_caipirinha

Post a screen capture of your system specifications here.

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
New Member
raphaelvsmith
Posts: 1
Registered: ‎02-02-2011
Message 20 of 37 (5,524 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

02-02-2011 07:05 AM in reply to: diamond01a

I overcame this problem with the Alias package by locating the actual install file and running that rather than the setup file.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube