Installation & Licensing

Reply
Member
diamond01a
Posts: 4
Registered: ‎05-05-2010
Message 1 of 37 (29,277 Views)

Cannot install on the current operating system?

29277 Views, 36 Replies
05-05-2010 05:29 PM
I have downloaded autocad and inventor (student version) multiple times and every time it said that it cannot install on my current operating system. i have windows vista and i have tried both the 32 and 64 bits for both versions and it still says it cannot download on my os. i have met all the requirements and still nothing. does anyone have the same problem or has experienced this that can help me out? thank you
Valued Mentor
frhervet
Posts: 410
Registered: ‎04-01-2010
Message 2 of 37 (29,276 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

05-06-2010 03:33 AM in reply to: diamond01a
Hi,

Your problem is with the download or with the install ?
If it's with download, what navigator did you use ?
You say that you have Vista but which version ? Home, Pro... 32 or 64 bits...
And which version of AutoCAD and Inventor are you trying to use ?

Franck Hervet
Franck Hervet

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
S'il vous plaît Marquer cette réponse comme "Accepter comme solution" si elle répond à votre question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Member
diamond01a
Posts: 4
Registered: ‎05-05-2010
Message 3 of 37 (29,276 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

05-06-2010 12:25 PM in reply to: diamond01a
Hello Franck, thank you for helping me.

My problem is with the installation. When the download is complete a message pops up and says install, so i install. once that is done another screen comes up where it says install the product, create deployments, install tools and utilities and read the documentation. so i select install the product and the message appears "you cannot install this product on the current operating system." (this is for AutoCAD 2011)

I have windows vista home premium, 64 bit

I am trying to download autocad 2011, and autocad inventor 2011 or 2010
Valued Mentor
frhervet
Posts: 410
Registered: ‎04-01-2010
Message 4 of 37 (29,276 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

05-06-2010 01:15 PM in reply to: diamond01a
Vista Home premium is not on the requirements for 64 bits version of AutoCAD 2011.

Direct from Autodesk :

For 64-bit AutoCAD 2011:
Microsoft Windows 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium (compare Windows 7 versions); Microsoft Windows Vista Enterprise, Business, or Ultimate (SP1 or later) (compare Windows Vista versions); or Microsoft Windows XP Professional (SP2 or later)
AMD Athlon 64 with SSE2 technology, AMD Opteron® processor with SSE2 technology, Intel® Xeon® processor with Intel EM64T support and SSE2 technology, or Intel Pentium 4 with Intel EM64T support and SSE2 technology
2 GB RAM
2 GB free space for installation
1,024 x 768 display resolution with true color
Internet Explorer 7.0 or later
Install from download or DVD

Franck Hervet
Franck Hervet

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
S'il vous plaît Marquer cette réponse comme "Accepter comme solution" si elle répond à votre question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Member
diamond01a
Posts: 4
Registered: ‎05-05-2010
Message 5 of 37 (29,274 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

05-06-2010 04:27 PM in reply to: diamond01a
i see......i must have misread the requirements.

thank you Franck for helping me out
Valued Mentor
frhervet
Posts: 410
Registered: ‎04-01-2010
Message 6 of 37 (29,274 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

05-07-2010 01:47 PM in reply to: diamond01a
Glad to help you.

Franck Hervet
Franck Hervet

Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
S'il vous plaît Marquer cette réponse comme "Accepter comme solution" si elle répond à votre question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
*Expert Elite*
JDMather
Posts: 26,276
Registered: ‎04-20-2006
Message 7 of 37 (29,274 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

05-09-2010 10:59 AM in reply to: diamond01a
Well, I am running AutoCAD 2010 and 2011 and Inventor 2010 and 2011 on Windows Vista Home 32-bit version, so I would expect the 64-bit version to run as well (on 64-bit Vista Home). We'll see later this week when I'm changing my OS.
Please mark this response as "Accept as Solution" if it answers your question.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
Certified SolidWorks Professional
Inventor Professional 2015 64-bit
http://www.autodesk.com/edcommunity
http://home.pct.edu/~jmather/content/DSG322/inventor_surface_tutorials.htm
Member
diamond01a
Posts: 4
Registered: ‎05-05-2010
Message 8 of 37 (29,274 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

05-09-2010 02:43 PM in reply to: diamond01a
oh, well that is weird. Did you have any problems with the downloading/installation? and do you have any problems while actually running the software?
im still trying to find some solutions, or i might upgrade to windows 7 to get inventor and autocad.

thanks for the post
New Member
bioloeco
Posts: 1
Registered: ‎10-06-2010
Message 9 of 37 (27,903 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-06-2010 10:42 PM in reply to: diamond01a

I have the same problem, but my pc is a HP with Windows 7 Home Premium 64 bit, 4 gb en Ram 750 Gigas DD, and intel dual core 2.4 Ghz.

 

The steps are:

 

Put DVD  and automatic detection.

But when I click a Install Autocad 2011

show in screen this error "Cannot install on the current operating system?"

 

Why show this problem if I have the requirements?

Alumni
DouglasLauritsen
Posts: 642
Registered: ‎04-16-2008
Message 10 of 37 (27,843 Views)

Re: Cannot install on the current operating system?

10-07-2010 02:17 PM in reply to: bioloeco

AutoCAD 2011 has 3 DVD’s:

 

    Disk one is 32-bit Disk 1 of 2.

    Disk two is 64-bit Disk 1 of 2.

    Disk three is 32-bit and 64-bit disk 2 of 2.

 

Make sure you are inserting the 64-bit DVD for 64-bit operating systems or the 32-bit DVD for 32-bit operating systems.



Douglas Lauritsen
Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube