Installation & Licensing

Reply
Valued Contributor
normans
Posts: 58
Registered: ‎03-15-2011
Message 1 of 3 (497 Views)
Accepted Solution

Cannot install Civil 3D 2013

497 Views, 2 Replies
05-16-2013 08:17 PM

Very frustrating - Appreciate any assistance

 

I have uninstalled, deleted folders, deleted registry keys per Acad Instructions till I'm blue in the face. At 3 of 8, the Internal Error 2738 appears, select OK, Install bar progresses for awhile then ends with msg: Failed.

 

Install log:

 

2013/5/16:19:09:09 Haans CAROL-PC === Setup started on CAROL-PC by Haans ===
2013/5/16:19:09:09 Haans CAROL-PC Launch
2013/5/16:19:09:24 Haans CAROL-PC === Setup ended ===

2013/5/16:19:09:18 Haans CAROL-PC === Setup started on CAROL-PC by Haans ===
2013/5/16:19:09:18 Haans CAROL-PC Launch
2013/5/16:19:09:24 Haans CAROL-PC PageOpen LaunchDialog
2013/5/16:19:09:30 Haans CAROL-PC PageOpen LicenseDialog
2013/5/16:19:09:34 Haans CAROL-PC PageOpen ProductInfoDialog
2013/5/16:19:10:13 Haans CAROL-PC PageOpen ProductSelectionDialog2
2013/5/16:19:11:47 Haans CAROL-PC PageOpen FullProgressDialog
2013/5/16:19:11:47 Haans CAROL-PC Installing DirectX Runtime: J:\AutoCAD_Civil_3D_2013_English_Win_32bit\3rdParty\DirectX\DXSETUP.exe /silent
2013/5/16:19:12:40 Haans CAROL-PC Install DirectX Runtime Succeeded
2013/5/16:19:12:40 Haans CAROL-PC Installing Autodesk Material Library 2013: ADSK_EULA_STATUS=#1 MUILANG=en-us ADSK_SOURCE_ROOT="J:\AutoCAD_Civil_3D_2013_English_Win_32bit\" FILESINUSETEXT="" REBOOT=ReallySuppress ADSK_SETUP_EXE=1

2013/5/16:19:13:19 Haans CAROL-PC Install Autodesk Material Library 2013 Succeeded
2013/5/16:19:13:19 Haans CAROL-PC Installing Autodesk Material Library 2013 - Low Resolution: ADSK_EULA_STATUS=#1 MUILANG=en-us ADSK_SOURCE_ROOT="J:\AutoCAD_Civil_3D_2013_English_Win_32bit\" FILESINUSETEXT="" REBOOT=ReallySuppress ADSK_SETUP_EXE=1

2013/5/16:19:13:45 Haans CAROL-PC Install Autodesk Material Library 2013 - Low Resolution Succeeded
2013/5/16:19:13:45 Haans CAROL-PC Installing Microsoft Visual Basic Power Packs 10.0: J:\AutoCAD_Civil_3D_2013_English_Win_32bit\3rdParty\VBPowerPacks10\VisualBasicPowerPacksSetup.exe /q /l C:\Users\Haans\AppData\Local\Temp\VisualBasicPowerPacks10Setup.log
2013/5/16:19:13:51 Haans CAROL-PC Install Microsoft Visual Basic Power Packs 10.0 Succeeded
2013/5/16:19:13:53 Haans CAROL-PC Installing AutoCAD Civil 3D 2013: TRANSFORMS="J:\AutoCAD_Civil_3D_2013_English_Win_32bit\x86\en-us\C3D\C3D.mst;C:\Users\Haans\AppData\Local\Temp\_AI65B4.tmp\x86\C3D\C3D-standalone.mst" MSINEWINSTANCE=1 ADSK_EULA_STATUS=#1 MUILANG=en-us ADSK_SOURCE_ROOT="J:\AutoCAD_Civil_3D_2013_English_Win_32bit\" INSTALLDIR="C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD Civil 3D 2013\" FILESINUSETEXT="" REBOOT=ReallySuppress ADSK_SETUP_EXE=1

2013/5/16:19:28:50 Haans CAROL-PC Install AutoCAD Civil 3D 2013 Failed Installation aborted, Result=1603
2013/5/16:19:28:50 Haans CAROL-PC Rollback Microsoft Visual Basic Power Packs 10.0 Failed Failure is ignored, Result=1619
2013/5/16:19:29:24 Haans CAROL-PC Rollback Autodesk Material Library 2013 - Low Resolution Succeeded
2013/5/16:19:30:16 Haans CAROL-PC Rollback Autodesk Material Library 2013 Succeeded
2013/5/16:19:30:16 Haans CAROL-PC Rollback DirectX Runtime Failed Failure is ignored, Result=1619

Civil 3D 2013 SP 2, 64 bit
Dell Precision T5600, 16 GB
Win 7 Professional 64 bit
Intel Xeon @ 2.0 GHz
NVIDIA Quadro 4000
Valued Contributor
normans
Posts: 58
Registered: ‎03-15-2011
Message 2 of 3 (485 Views)

Re: Cannot install Civil 3D 2013

05-18-2013 07:28 AM in reply to: normans

Many thanks to all that responded (0). Especially those Acad staff:

 

"Get answers to your Installation and licensing questions in our Installation & Licensing forum. Autodesk staff will be actively monitoring this forum, working with the existing community to answer your installation and licensing questions.

Autodesk Product Support:":

 

For those that exp same:

 

I was able to install C3D after uninstalling McAfee. I used a removal tool called MCPR.exe which removed all McAfee components. I was using info from TS45252 and Diagnostic start in msconfig (only service selected was Win Installer).

 

After restarting from msconfig I noticed that there was still 3 McAfee services running. This and frustration are what lead me to uninstall McAfee. C3D installed without a problem.

 

Cheers

 

 

Civil 3D 2013 SP 2, 64 bit
Dell Precision T5600, 16 GB
Win 7 Professional 64 bit
Intel Xeon @ 2.0 GHz
NVIDIA Quadro 4000
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 10,000
Registered: ‎01-14-2005
Message 3 of 3 (472 Views)

Re: Cannot install Civil 3D 2013

05-20-2013 10:08 AM in reply to: normans

Thanks for the update.  We always recommend that installations are started on the local hard drive with local admin rights, UAC off, and anti-virus disabled.  Beyond that, there are typical issues resulting from prerequisite failures or including service packs with the install.

 

This is a peer support forum of users helping users.  I hope your post helps someone in the future with this problem.  Thanks for contributing!

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube