Installation & Licensing

Reply
New Member
Posts: 1
Registered: ‎02-07-2013
Message 1 of 2 (217 Views)
Accepted Solution

Autodesk Vault File Server taking mulitple license per client

217 Views, 1 Replies
01-07-2014 02:19 AM

Hello,

 

I am having an issue with license being issued. All versions are 2014 with SP 1.

 

We have two license servers. One runs ADMS the other uses AVFS. When users open Vault & Inventor (Vault plugin inside Inventor) I am seeing double license allocation. License log shows license issued to local AVFS and to remote ADMS.

 

Is this an issue with licensing? When No clients are even connected to the AVFS I still see 1 license issued to the ADMS.

 

Thanks,

Alex

Product Support
r.smith1
Posts: 194
Registered: ‎01-19-2011
Message 2 of 2 (145 Views)

Re: Autodesk Vault File Server taking mulitple license per client

01-23-2014 04:11 PM in reply to: alex.williams

Hi Alex,

 

We resolved the issue, by changing the AutodeskFSAppPool from 2.0 to 4.0 and by creating an environment variable to the localhost IP rather than the server name.  

 

It appears when the original environment variable was set to distributed, the server was throwing a failed to acquire a license, so the environment variable told ADMS to pull from the other server.  Thsi is why your other server was pulling too many licenses.  Once we set the apppools to use .Net 4.0, this failed to acquire a license issue was resolved.  Once we set the envvar to use th elocalhost IP, it pulled a license from the proper license server.

For 2014, the web.config file for license issue can be found in C:\Program Files\Autodesk\ADMS Professional 2014\Server\Web\Services\Filestore.  This file can be modified to reflect the highlighted in Red secion below, if yours is missing this string due to installing ADMS as Distributed originally.  

If you look at the file you should see the following line.  If not, you can add it, and add a licpath.lic file back and point it to your locahost IP.  Please forgive the poor formatting.  

WEB.CONFIG:

C:\Program Files\Autodesk\ADMS Professional 2014\Server\Web\Services\Filestore

 

  <section name="externalFileUploaders" type="Connectivity.Filestore.ExternalFileUploadersConfigHandler, Connectivity.Filestore"/>

    </sectionGroup>

                </configSections>

 

    <!-- Logging -->

    <enterpriseLibrary.ConfigurationSource selectedSource="Logging Configuration Source">

        <sources>

            <clear/>

            <add name="Logging Configuration Source" filePath="..\Logging_ADMS.config" type="Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Common.Configuration.FileConfigurationSource,  Microsoft.Practices.EnterpriseLibrary.Common,  Version=4.0.0.0,  Culture=neutral,  PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"/>

        </sources>

    </enterpriseLibrary.ConfigurationSource>

 

    <system.web>

        <compilation defaultLanguage="c#" debug="true"/>

    </system.web>

 

                <connectivity.filestore>

                                <licensing resourcePath="C:\Program Files\Autodesk\ADMS Professional 2014\Server\VaultScripts\en-US" errorLog="C:\ProgramData\Autodesk\VaultServer\FileStore\licensingLog.txt" locale="en-US" lmConfigFile="C:\Program Files\Autodesk\ADMS Professional 2014\LICPATH.LIC"/>

    <externalFileUploaders>

      <externalFileUploader name="RevitServerExternalFileUploader" type="Connectivity.Filestore.Uploaders.RevitServer.RevitServerExternalFileUploader, Connectivity.Filestore.Uploaders.RevitServer"/>

    </externalFileUploaders>

  </connectivity.filestore>

 

    <connectivity.server.common>

        <logging>

            <add key="basefilename" value="C:\ProgramData\Autodesk\VaultServer\FileStore\AVFS-log"/>

            <add key="logfileextension" value=".txt"/>

            <add key="dateformat" value="-yyyyMMdd"/>

            <add key="keepnumberdays" value="-1"/>

        </logging>

       

        <!--<systemFileStore value="\\127.0.0.1\vaultFileStore"/>-->

                </connectivity.server.common>

               

    <appSettings>

        <!-- Logging System Setting -->

        <add key="DataManagement.Common.Logging.ApplicationName" value="AVFS"/>

        <add key="DataManagement.Common.Logging.Enabled" value="False"/>

    </appSettings>

    <system.webServer>

        <directoryBrowse enabled="true"/>

    </system.webServer>

</configuration>

 



Ron Smith
Front Line Technical Support Specialist - Data Management
Autodesk, Inc.

http://help.autodesk.com/view/VAULT/2014/ENU/
http://crackingthevault.typepad.com/
http://underthehood-autodesk.typepad.com/

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube