Installation & Licensing

Reply
New Member
dsundeen
Posts: 1
Registered: ‎03-01-2012
Message 31 of 40 (1,031 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

03-01-2012 01:58 PM in reply to: TravisNave

Does this verion work with Server 2003 R2?

 

I noticed in the Readme that the  supported operating systems were server 2008 and server 2008 R2

 

Thanks for any help provided.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,159
Registered: ‎09-13-2007
Message 32 of 40 (1,028 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

03-01-2012 01:59 PM in reply to: dsundeen

yes it does

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 33 of 40 (1,021 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

03-01-2012 02:12 PM in reply to: dsundeen

As Darren mentioned, it does.  The only issues I have come across on this are the typical IPv6 issues that plague all versions and the fact that the adskflex.exe version 11.9 seems to have connectivity issues that 11.7 does not.  Often times on Server 2008 R2, I will use the NLM version 11.10 but use adskflex.exe 11.7.  The master daemon is not problematic, it is the vendor daemon. 

 

You're welcomed to try the new License Administrator from Flexera as well if you'd like. 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
New Member
Delta1985
Posts: 1
Registered: ‎03-28-2012
Message 34 of 40 (934 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

03-28-2012 09:11 AM in reply to: TravisNave

Downloaded and installed latest everything in hopes that it would fix my problem running Network License Manager on a new Windows 2011 SBS Essentials Server, but no luck. Does anyone know if NLM is compatible with 2011 Server?

 

Also, we have subscription support, but cannot submit a support request for some reason, link just spins @ salesforce.com. (frustrating)

 

Been down for 3 days with no help at all!

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,159
Registered: ‎09-13-2007
Message 35 of 40 (931 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

03-28-2012 09:12 AM in reply to: Delta1985

its supported on windows server 2003 & 2008

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 36 of 40 (929 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

03-28-2012 09:26 AM in reply to: TravisNave
See if you have better luck with the 2013 version that I posted yesterday in this forum.
Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 37 of 40 (918 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

03-28-2012 01:24 PM in reply to: TravisNave

This post is being deprecated by me in favor of my recent update post found here:

 

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Autodesk-Network-License-Manager-2013/td-p/3387...

 

 

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
meowruser
Posts: 3
Registered: ‎10-31-2011
Message 38 of 40 (892 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

04-04-2012 09:21 AM in reply to: TravisNave

I'm having problems with the Autodesk NLM for AutoCAD Product Design Suite Standard 2012 (we run a little behind the curve).  This forum topic has given me a lot of useful clues, but I am still unclear on some points.

 

The objective is to install the NLM supplied by Autodesk on a virtual Windows 2008 64-bit server hosted on a physical machine running VMWare.  This VM is already managing another FlexNet license set for Rockwell Automation PLC programming software.  The Rockwell NLM appears to be a customized version of Flexera's lmadmin.  It is 32-bit, and is installed in the Program Files (x86) folder.  I do not want to disturb this while I get the Autodesk NLM to run - I have already shut down the PLC programmers once.

 

The Rockwell NLM sees the Autodesk license file, but will not manage it.  The PDSS install insists that we have to install the 64-bit version of the lmgrd/lmtools flavour of FlexNet.

 

Questions:

1.  Is there any reason why the Autodek and Rockwell NLM's cannot co-exist peacefully, provided they are installed in separate folders?

 

2.  Do all FlexNet installations have to work with ports in the 27000 to 27009 range?  I'm not really sure what these ports do, but I know that the Rockwell NLM defaults to 27000.

 

3.  Depending on the answer to question 2, do I need to force the AutoCAD PDSS license to use a port other than 27000 - say, 27001?  If that is the answer, will I need to explicitly direct the Rockwell licenses to use port 27000, or will they be unaffected?

 

4.  Your tagline has a link to FLEXnet License Administrator, which was very interesting, since we tried that along the way.  In the discussion attached to that post, you noted that Autodesk does not support lmadmin.  Am I correct in believing that I should avoid this otherwise handy tool, given the problems I have been having?

 

Thanks very much for the assistance already provided in the forum, and for any help you can provide with the above.

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,936
Registered: ‎01-14-2005
Message 39 of 40 (888 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

04-04-2012 09:31 AM in reply to: meowruser

First of all, this needed to be a new forum post instead of a reply to an old post that I requested be closed.

 

That being said...

 

You need to click my link about combining license files.  In that article, I explain how to combine license managers when another vendor like Rockwell uses FlexLM.  I have gotten all of them to play nice together.  That should give you all the information you need.

 

If you have additional issues, please create a new post.  Thanks!

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
meowruser
Posts: 3
Registered: ‎10-31-2011
Message 40 of 40 (878 Views)

Re: Autodesk Network License Manager 2012

04-04-2012 01:32 PM in reply to: TravisNave
Spoiler
 

My apologies for the breach of etiquette - I debated starting a new post, but thought I should tie it to the previous.  Anyway, thanks for the information.

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube