Installation & Licensing

Reply
New Member
Dilish
Posts: 1
Registered: ‎10-07-2013
Message 1 of 8 (779 Views)

Autodesk Component Stopped Working

779 Views, 7 Replies
10-07-2013 06:44 AM

Hello!

 

I have student version of AuroCAD which doesnt work anymore.

Non of my Autodesk programs is working. I tried to uninstal and instal it again, but it did not help.

You can find attached the error which appears, when I try to start Autocad.

Product Support
asburyj
Posts: 418
Registered: ‎08-26-2008
Message 2 of 8 (759 Views)

Re: Autodesk Component Stopped Working

10-07-2013 08:44 AM in reply to: Dilish

Hi Dilish,

 

Welcome to the forum. Based on the error and the fact that none of your Autodesk software will launch it seems like something has gone wrong with the licensing component of your software. It may be the the trusted storage file that keeps your license infromation has become corrupt. As a first troubleshooting step please give the below solution  a try. 

 

First enable view of hidden files if you have not already(http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/show-hidden-files). Navigate to the below directory

 

 XP:  C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLEXnet

 

Vista/Windows 7: C:\ProgramData\FLEXnet 

 

Find a file with a name similar to this: adskflex_00691b00_tsf the important thing is that it begins with the adskflex. Delete that file. Please note once you do this all Autodesk standalone licenses will need to be reactivated.



Jeffry Asbury
Member
antho_494
Posts: 3
Registered: ‎10-07-2013
Message 3 of 8 (736 Views)

Re: Autodesk Component Stopped Working

10-07-2013 06:06 PM in reply to: asburyj

Hi asburyj,

 

I have the same problem but with my 3ds Max 2014!

I have tried your solution, but it didn't work.

it creates a backup for the file you talk about! Like a copy if you want...

http://img15.hostingpics.net/pics/802038Untitled1.jpg

 

 

Anything that may help me?? :/

Product Support
asburyj
Posts: 418
Registered: ‎08-26-2008
Message 4 of 8 (719 Views)

Re: Autodesk Component Stopped Working

10-08-2013 08:36 AM in reply to: antho_494

It's expected that that file would recreate when you next launch the program. If you are still encountering that error than the problem it likely not work the file but perhaps with the licensing component itself because the file would typically recreate itself as a working copy. At this point I would suggest a clean re-install of all Autodesk software. You can use the document linked below as a guideline.

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=2887771&linkID=9240617



Jeffry Asbury
Member
antho_494
Posts: 3
Registered: ‎10-07-2013
Message 5 of 8 (657 Views)

Re: Autodesk Component Stopped Working

10-20-2013 11:50 AM in reply to: asburyj

Well, I've done everything and... same Error windows when 3DS Max tries to activate...

If you have any other suggestion, it'll be appreciated.

If not.. I guess that I'll give up -.-

Product Support
asburyj
Posts: 418
Registered: ‎08-26-2008
Message 6 of 8 (644 Views)

Re: Autodesk Component Stopped Working

10-21-2013 08:41 AM in reply to: antho_494

Perhaps the issue is related to the operating system or one of the windows components. Do you have another computer you can test the install and activation on?



Jeffry Asbury
Product Support
dembkod
Posts: 503
Registered: ‎05-26-2010
Message 7 of 8 (635 Views)

Re: Autodesk Component Stopped Working

10-21-2013 11:38 AM in reply to: antho_494

antho_494,

 

Hello. Are you receiving the EXACT same issue as above, or are you receiving any type of an error code? At the stage above, the program is trying to access the internet and use IE settings to try and activate. It could be a versioning issue with IE. If you are on IE 10, rollback to IE9:

 

  1. In the Windows Control Panel, go to Programs and Features
  2. Click Turn Windows features on or off
  3. Uncheck the Internet Explorer 10 box and click "OK". Let the process run
  4. After the system finishes processing, reboot the machine
  5. In the Windows Control Panel, go to Programs and Features
  6. Click "View Installed Updates"
  7. Locate the update for Internet Explorer 10 and select it and click "Uninstall" at the top of the screen.
  8. Let the process complete and reboot.
  9. Test

 

Thank you for taking part in our community!

 

 



David Dembkoski
Member
antho_494
Posts: 3
Registered: ‎10-07-2013
Message 8 of 8 (626 Views)

Re: Autodesk Component Stopped Working

10-21-2013 07:24 PM in reply to: dembkod

Oh my god! I can't believe my eyes! :smileysurprised: Finaly opened 3dsMax 2014 on my computer... wow!!

I simply follow the instruction about Internet Explorer and it works perfectly! Amazing!! :smileyvery-happy:

 

Thanks a lot dembkod!!!

Thanks to you too asburyj, you help me a lot through the process!

 

You save me a lot of time for the next months!! :smileyvery-happy:

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube