Installation & Licensing

Reply
New Member
engineering
Posts: 2
Registered: ‎10-02-2013
Message 1 of 5 (133 Views)
Accepted Solution

AutoDesk Upgrade Network Licensing Question

133 Views, 4 Replies
10-02-2013 01:49 PM

Hello all!  I've searched through the forums and haven't seen an answer to my exact situation.  Hopefully you can help me out.

 

We recently upgraded 2 of our AutoDesk licenses from 2013 to 2014.  The serial numbers remained the same.

 

We already have the network license manager in place and it is currently working for 2013, and is on the latest version (11.11 I believe).

 

My question is this: since the serial numbers stayed the same will I need to obtain a new license file and put that in place for 2014, or will the license manager just reference the serial number and know that the license is valid for both 2013 and 2014?

 

Thanks much for your help.

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,159
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 5 (129 Views)

Re: AutoDesk Upgrade Network Licensing Question

10-02-2013 01:54 PM in reply to: engineering

engineering wrote:
We recently upgraded 2 of our AutoDesk licenses from 2013 to 2014.  The serial numbers remained the same.

 

 My question is this: since the serial numbers stayed the same will I need to obtain a new license file and put that in place for 2014, or will the license manager just reference the serial number and know that the license is valid for both 2013 and 2014?

 

Thanks much for your help.


thats not possible serial numbers change with every version

if you upgraded from 2013 to 2014 the serial number is not the same it changed when you upgraded to 2014

the license file would have to be regenerated for the 2014 licenses

New Member
engineering
Posts: 2
Registered: ‎10-02-2013
Message 3 of 5 (122 Views)

Re: AutoDesk Upgrade Network Licensing Question

10-02-2013 02:04 PM in reply to: DarrenP

Oh- you're right.

 

Here's the odd thing though- the new serial numbers are in our license manager but I have not yet upgraded the software for any of the users, so they are still using 2013 and the license manager is allowing them to run.

 

Is that odd or is that normal behavior?

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,159
Registered: ‎09-13-2007
Message 4 of 5 (118 Views)

Re: AutoDesk Upgrade Network Licensing Question

10-02-2013 02:10 PM in reply to: engineering

thats normal

if your on subscription you can run 2014, 2013, 2012, 2011

to verify run your license file through here

www.licenseparser.com

you should see multiple versions in your license file

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 7,159
Registered: ‎09-13-2007
Message 5 of 5 (116 Views)

Re: AutoDesk Upgrade Network Licensing Question

10-02-2013 02:15 PM in reply to: DarrenP

you should see something like this

Subscription Package: AutoCAD 64300ACD_F 111-11111111   permanent
  AutoCAD 2014 86063ACD_2014_0F  
  AutoCAD 2013 85871ACD_2013_0F  
  AutoCAD 2012 85730ACD_2012_0F  
  AutoCAD 2011

85536ACD_2011_0F

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube