Installation & Licensing

Reply
Member
Posts: 3
Registered: ‎03-02-2013
Message 1 of 6 (336 Views)

AutoCAD Licensing Manager on NIC Teaming

336 Views, 5 Replies
03-02-2013 09:35 AM

Dear All,

 

  I would like to ask if licensing manager can be installed on a server with nic teaming or not. LMtools reported mac address "fffffff" on a nic teaming and the license file is prompted invalid. However, when i register the license with te teaming nic MAC address. the license is valid and the MAC address is stilled "ffffffff". 

 

**the license register prompted that it reaches limit of the product registration. What can I do?

 

Thanks

Elroy

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 6,815
Registered: ‎09-13-2007
Message 2 of 6 (319 Views)

Re: AutoCAD Licensing Manager on NIC Teaming

03-02-2013 04:50 PM in reply to: elroykhlo
disable the teamed nic cards and get an actual mac address
*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 3 of 6 (265 Views)

Re: AutoCAD Licensing Manager on NIC Teaming

03-04-2013 09:16 AM in reply to: elroykhlo

I agree with Darren. 

 

If you cannot unteam them due to some odd policy, then use the GETMAC command at a command prompt to obtain your MAC address.  So long as one of the MACs is valid and active, you should be able to get a working license file.  You might also be able to set the MAC address on the teamed adapter manually if needed.

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave
Member
Posts: 3
Registered: ‎03-02-2013
Message 4 of 6 (246 Views)

Re: AutoCAD Licensing Manager on NIC Teaming

03-04-2013 08:11 PM in reply to: elroykhlo

I have tried to add both adapter mac address to the license. However, it cannot provide the service..

Member
Posts: 3
Registered: ‎03-02-2013
Message 5 of 6 (245 Views)

Re: AutoCAD Licensing Manager on NIC Teaming

03-04-2013 08:12 PM in reply to: TravisNave

And also, I have another issue is that when I register the license server and MAC address with the license key. It prompted that the limit has been reach. Is that anything I can do to erase the worng mac address registered before?

 

Thanks

*Expert Elite*
TravisNave
Posts: 9,538
Registered: ‎01-14-2005
Message 6 of 6 (160 Views)

Re: AutoCAD Licensing Manager on NIC Teaming

03-08-2013 06:37 AM in reply to: elroykhlo

Yes, contact Autodesk Activations and they will get you the LIC file that you need.

 

You can use the online method to activate your license here:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/item?id=18424632&siteID=123112

Or you can can call Autodesk Product Registration and Authorization:

http://en.autodesk.ca/adsk/servlet/index?siteID=9719649&id=9830778


1-800-551-1490 > Option 1 (English) > Option 2 > (Network)

Asia / Pacific: 65.6735.5688
Europe / Middle East / Asia: 41.32.723.9595

You will need to provide your serial number and ethernet ID of the new license server.

Travis Nave Send TravisNave a Private Message                       Need help in your post? Mention me with @TravisNave

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community




Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube