Installation & Licensing

Reply
Active Member
eirikh
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2012
Message 1 of 10 (991 Views)
Accepted Solution

AutoCAD LT 2012 - installation error

991 Views, 9 Replies
12-06-2012 05:54 AM

Hello!

I get the attached error when installing autocad LT 2012. (just after running setup.exe)

 

(in norwegain it says: "The system cannot open the device or file specified..")

 

I'm using the original DVD and I have tried this on several PC's but get the same error. 

 

The strange thing is that I installed from this dvd a year ago, and it worked..

 

any help is appreciated!

Product Support
aaronhai
Posts: 247
Registered: ‎03-25-2010
Message 2 of 10 (952 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

12-07-2012 12:52 AM in reply to: eirikh

Hi eirikh,

 

Welcome to Autodesk Discussion Groups.

Please see if it is due to the issues described in this Autodesk blogpost and Forum.

 

Thank you.



Aaron Hai
Active Member
eirikh
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2012
Message 3 of 10 (861 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-14-2013 05:44 AM in reply to: aaronhai

sorry for late reply to this. No, it doesnt work. Drive is not encrypted. Different media tried to no use. Will check if ordering USB media helps.

Active Member
eirikh
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2012
Message 4 of 10 (829 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 04:12 AM in reply to: eirikh

Download media tried. I get the same error!

Customer Service
celine.manca
Posts: 137
Registered: ‎03-14-2011
Message 5 of 10 (819 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 04:52 AM in reply to: eirikh

Hi Erik,

 

Did you already order the media of your product or do you need some help ?

 

 



Celine Manca
Active Member
eirikh
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2012
Message 6 of 10 (816 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 04:57 AM in reply to: celine.manca

Ordered new media (DVD) and downloaded media as well. Both give me the error described above.

(tried it on several domain Windows7 x64 pc's)

Product Support
hashim.mundol
Posts: 1,459
Registered: ‎05-21-2010
Message 7 of 10 (803 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-16-2013 06:37 AM in reply to: eirikh

Please try to install the software in diagnostics mode as described here.

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS75218

 

 

If it fails, Please try to run this utility from Microsoft to clean the windows installer.

http://support.microsoft.com/kb/2438651

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
For more tips & tricks: http://upandready.typepad.com



Hashim Mundol
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.

Active Member
eirikh
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2012
Message 8 of 10 (781 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-17-2013 06:10 AM in reply to: hashim.mundol

Please try to install the software in diagnostics mode as described here.

http://usa.autodesk.com/getdoc/id=TS75218

Running this in safe mode was no use, as it needs the windows installer service, which isnt avaliable in safe mode..or so it says.

 

 

If it fails, Please try to run this utility from Microsoft to clean the windows installer.

http://support.microsoft.com/kb/2438651

This one found no errors..and therefore did nothing.

Active Member
eirikh
Posts: 6
Registered: ‎12-06-2012
Message 9 of 10 (755 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

01-22-2013 05:43 AM in reply to: eirikh

I found the solution - Ran the install in safe mode as admin, and ran this tool to get the Windows Installer service going: http://www.technibble.com/safemsi-exe-start-windows-installer-service-in-safe-mode/

 

Active Member
cejex
Posts: 6
Registered: ‎09-02-2013
Message 10 of 10 (385 Views)

Re: AutoCAD LT 2012 - installation error

09-02-2013 08:02 AM in reply to: eirikh

amigos un gran favor miren cuando instalo autocad Civil 3D 2013, justo casi al final de la instalacion despues deinstalar languaje pack  me sale un error que dice "placeholder" que pueddo ahcer porq me sale este error y como puedo subsanarlo estaria muy agradecido si me responden lo mas nates posible gracias

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Up & Ready Blog

Boldly Install, Configure and Deploy Autodesk Software.

AutodeskHelp Blog

Your one-stop shop for the latest solutions, breaking news, and behind the scenes access to the world of Autodesk support.

Connect with Us

Twitter

Pinterest

Blog

Youtube