Infrastructure Map Server General

Reply
Member
Kuriyama
Posts: 4
Registered: ‎04-18-2007
Message 1 of 2 (47 Views)

Problems upon trying to load Raster Files

47 Views, 1 Replies
04-18-2007 11:54 AM
Hi,

I’m experiencing some problems upon trying to load raster files on Studio 2007. I,ve already read many topics related to my problem , however, none of then helped me to find a solution. I tried to load the raster files using both GDAL Raster Provider and Autodesk Raster Provider. The first one seems to work, but when I create a map resource nothing appears besides the legend. When I drag the desired raster files to the map project (in order to apply the second method), Mapguide Studio always request with a failure like “ Server do not support request provider: Autodesk.raster.” Different versions of the “Autodesk raster provider” are being used (3.0 in Server and 3.1 in MGStudio Trial version), may it be the cause of my problem?

Rodrigo Kuriyama
Employee
dswilson
Posts: 728
Registered: ‎09-14-2006
Message 2 of 2 (47 Views)

Re: Problems upon trying to load Raster Files

04-23-2007 03:56 PM in reply to: Kuriyama
Are you uploading to Enterprise or Opensource? The mismatch of providers will likely cause some grief. The versions installed in both Studio and Server should match.

When trying to debug the problems I find the best place to start is with a Map. If the layer preview fails then create a new map and drag the raster layer into it. If the coordinate system or bounds of the map aren't set you need to fix those. If these aren't set this implies something in the original datasource is missing something.

If the coordinate system appears then you can manually set the bounds to see the data. The challenge lies in knowing what to set the bounds to. This is where it helps to have a vector (non-raster) layer as a reference. Create a map with the vector layer first and ensure the bounds should encompass where the raster is. Then add the raster layer to the map and see if it previews. If not use the bounds on the vector map to set them on your raster map and see if it previews by itself.

The Autodesk Raster provider is no longer supported in Opensource. You should remove the references to it from your providers.xml in both the Server and Studio (don't remove it from Studio if you connect to an Enterprise server as well as an Opensource server). That being the case you will have to register and follow the user list for help on the GDAL Raster provider.

http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/mapguide-users

Another reference is here:

http://wiki.osgeo.org/index.php/MapGuide_Open_Source_Using_the_Open_Source_Raster_Provider_with_Studio

Regards,
Dave


Dave Wilson
SQA Analyst
AEC IM
Autodesk, Inc.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community