Infrastructure Map Server General

Reply
*Davis, Sean
Message 1 of 3 (44 Views)

IP address vs DNS name Problem

44 Views, 2 Replies
07-27-2003 10:40 PM
We have created popup menu option action (open url) that will call an htm
page:
("http://###.###.###.###/Notify/htm/LaunchNotify.htm")
The above works fine when the IP address is used in the address bar of the
browser, but when the dns name is used we get a permission denied error.
We also have features that have the url property set for them and double
clicking on them works no matter what is in the address bar (IP or DNS
name).

The mapguide service is running under the system account.

We are using NT 4/IIS and Mapguide version 5.

Any suggestions would be greatly appreciated.

thanks
sean davis
*Snapple
Message 2 of 3 (44 Views)

Re: IP address vs DNS name Problem

08-03-2003 10:40 AM in reply to: *Davis, Sean
HI Sean when you use DNS name instead of IP did you assign the dns name to
that IP This is not mapguide issue indeed it is more on how you assign the
ip with the dns. You can ask your system admin to confirm that DNS you have
point to the correct IP, unless you access from intranet the name may not
assign to the same IP

Regards
snapple

"Sean Davis" wrote in message
news:5942C9757789A43E10821F6FBD6ED9FD@in.WebX.maYIadrTaRb...
> We have created popup menu option action (open url) that will call an htm
> page:
> ("http://###.###.###.###/Notify/htm/LaunchNotify.htm")
> The above works fine when the IP address is used in the address bar of the
> browser, but when the dns name is used we get a permission denied error.
> We also have features that have the url property set for them and double
> clicking on them works no matter what is in the address bar (IP or DNS
> name).
>
> The mapguide service is running under the system account.
>
> We are using NT 4/IIS and Mapguide version 5.
>
> Any suggestions would be greatly appreciated.
>
> thanks
> sean davis
>
>
*Davis, Sean
Message 3 of 3 (44 Views)

Re:

08-06-2003 04:18 AM in reply to: *Davis, Sean
The site displays fine when you use the DNS name enter. It just the popup
menu call to an htm page that is causing an error.

So, I do not think it is a DNS setup issue. If it was than the site would
not display at all.

thanks.
.sean

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community