InfraWorks General Discussion

Reply
Active Contributor
k.lew
Posts: 42
Registered: ‎02-27-2014
Message 1 of 17 (520 Views)
Accepted Solution

infraworks 360 viewer - tooltips?

520 Views, 16 Replies
03-03-2014 11:01 AM

I'm posting my scenarios to AIM 360 for clients with the infraworks desktop app to view our model.  We've got tooltips on our buildings so that you can hover over the building and it will display the building info.  I can't get these to show up on the 360 viewer - has anybody gotten tooltips to work on 360?? thanks!

Contributor
Nora2010
Posts: 17
Registered: ‎12-23-2007
Message 2 of 17 (477 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-05-2014 12:19 AM in reply to: k.lew
hi, hover-over tooltip is not supported in 360 viewer. alternatively, you may sketch a Point of Interest on top of the building, then define the Tooltip for the POI object and set the proximity distance for the tooltip. after you sync the update, then open the scenario in 360 viewer, POI tooltip is displayed if you zoom in to the proper level. Hope it is helpful. -Nora
Nora
Distinguished Contributor
drazen-ars
Posts: 140
Registered: ‎11-07-2007
Message 3 of 17 (468 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-07-2014 05:22 AM in reply to: k.lew

Trying to manage tooltips also. But for pipe network. Would like to show in tooltip pipe diameter. Right now I achieved partially, to show tooltip WHEN TERRAIN IS NOT SHOWN.

 

Don't know why is the reason. I managed that terrain is transparent (opacity factor), so I see the pipes, but tooltip does not appear. As I said, when terrain is disconnected, it appears.

Active Contributor
k.lew
Posts: 42
Registered: ‎02-27-2014
Message 4 of 17 (432 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-11-2014 08:55 AM in reply to: k.lew

thanks for the clarification, Nora!

the POI tooltips do work...wonder if there's a way to do invisible POI...

Contributor
Nora2010
Posts: 17
Registered: ‎12-23-2007
Message 5 of 17 (426 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-11-2014 10:02 PM in reply to: drazen-ars
Hi, When the terrain is shown, you are not able to hover over the pipeline to show the tooltip until you navigate from underground to hover your mouse over the pipeline. You may take POI tooltip as an alternative option: define POI for each pipeline, then set the proximity distance, then the POI tooltip shows up when you zoom close enough. Hope that is helpful.
Nora
Contributor
Nora2010
Posts: 17
Registered: ‎12-23-2007
Message 6 of 17 (425 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-11-2014 10:04 PM in reply to: k.lew
to make the POI tooltip invisible, there is no straight-forward option, but you may set the Scale X,Y, Z to 0,0,0 in the POI property, then the tooltip is invisible. Hope it is helpful.
Nora
Active Contributor
k.lew
Posts: 42
Registered: ‎02-27-2014
Message 7 of 17 (415 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-12-2014 09:19 AM in reply to: k.lew

Well I suppose it would've been too much to ask for this to be an easy process.

It seems scale 0,0,0 didn't change anything, but setting the scale to 0.0001 did make it invisible.  However, it seems once a tooltip is actually invisible, it's gone forever.  I tried "select by window" and couldn't find it. I guess an invisible tooltip would also cause problems if I ever wanted to change what the tooltip said.

 

I was able to reduce the scale to 0.1, 0.1, 0.1 and it's fairly tiny, invisible at the majority of angles.  It seems the proximity distance is also scaled (so if you want a 100 foot promixity, you need to type in 1000 feet). 

 

I'm going to play with inputting a custom POI that's maybe flat or transparent.

 

Thanks for all the help Nora!

Active Contributor
k.lew
Posts: 42
Registered: ‎02-27-2014
Message 8 of 17 (411 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-12-2014 09:37 AM in reply to: k.lew

don't suppose there's any way to automate a POI tooltip to copy all the automated text from the building it's on top of??

Contributor
Nora2010
Posts: 17
Registered: ‎12-23-2007
Message 9 of 17 (406 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-12-2014 07:21 PM in reply to: k.lew
I have to say no. There maybe some workaround to achieve this. On top of my head, I am thinking to create a copy of the model.sqlite, then import the the sqlite datasource into current model, and set the building feature class as POI, then set the elevation offset as building roof height. but did not get to time to try on it.
Nora
Active Contributor
k.lew
Posts: 42
Registered: ‎02-27-2014
Message 10 of 17 (384 Views)

Re: infraworks 360 viewer - tooltips?

03-14-2014 09:05 AM in reply to: Nora2010

basically worked just like you said. my buildings are a shape file, and I imported the shape file again and set the type as POI.  Set the elevation to building height and then ended up making the elevation offset -1 so that each POI is actually buried just beneath the roof of my building.  All my building information still came in with the shape file, so it was easy to recreate the tooltips I had in the building layer! Tooltips in 360 now work like a charm :smileyhappy:

 

I can't thank you enough for all your help, Nora!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community