InfraWorks General Discussion

Reply
Contributor
stuart.hide
Posts: 24
Registered: ‎09-19-2012
Message 1 of 4 (376 Views)

Autodesk Infrastructure Modeller not opening

376 Views, 3 Replies
03-11-2013 08:41 AM

I have recently installed Infrastructure Design Suite Ultimate 2013 - all prodcuts installed successfully without any errors.  All products work fine - apart from Infrastructure Modeller.  Double clicking on the shortcut on the desktop does nothing - there is no activity in the task manager.  

 

Does anyone know how to fix this.

 

Thank you very much.

 

Stuart Hide

Contributor
stuart.hide
Posts: 24
Registered: ‎09-19-2012
Message 2 of 4 (371 Views)

Re: Autodesk Infrastructure Modeller not opening

03-11-2013 08:52 AM in reply to: stuart.hide

Steps taken so far:

 

Ran as administrator

Windows Firewall and 3rd Party AV turned off

UAC off

ports 2080 and 27500 inbound/outbound rules on

NLM Perform Status Enquiry - reading licence fine.

 

Complete unistall and reinstall

Restarted computer and tried again

Tried through C:/ProgramFiles/Autodesk/AIM/AIM.exe - just incase desktop icon shortcut path was corrupt.

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,258
Registered: ‎09-05-2007
Message 3 of 4 (315 Views)

Re: Autodesk Infrastructure Modeller not opening

03-17-2013 07:11 AM in reply to: stuart.hide

Has it ever opened?  If not, I recommend downloading and installing AIM R2 from the Subscription website.  Much better release than the one from the suite.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
New Member
gilbertcr
Posts: 1
Registered: ‎07-25-2013
Message 4 of 4 (76 Views)

Re: Autodesk Infrastructure Modeller not opening

03-03-2014 09:13 AM in reply to: stuart.hide

This may be completely unrelated to your issue but then again maybe not.

 

We've just come across an issue where AIM won't load because it happens to have the same executable file name as AOL Instant Messenger (AIM.EXE) which is blocked by the company security policy.

 

Maybe Autodesk should consider changing the .EXE name.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community