Impression

Reply
Active Member
monksanand
Posts: 8
Registered: ‎02-28-2009
Message 1 of 122 (6,716 Views)

Impressions and windows 7

6716 Views, 121 Replies
07-22-2009 12:26 AM
I dont know what the problem with windows 7 or the net framework SDK of windows7 but here are some problems i am facing.
I am using impressions 3
Windows7 build 7100 x64 Ultimate......ATI Raedon - HD4850, 2.2GHz core 2 duo, 2GB ram.

Issues:
1) Saving a file as native impression format.
2) Opening a file.
3) Importing an Autocad file.

What happens: Each time i try and do the above the file crashes and doesnt work....goes to the crash screen asking me to send a report to AUTODESK for errors. well i have done that few times already.
I installed impressions in a VISTA x64 ultimate system and worked my way easily without such errors and completed my work, saved the file as native impressions format as well as a pdf for prints later. Basciallly it was the issue of the net framework 3.5 sp1 fault that i dint work earlier on the friends PC. I installed the hotfixes as well as netframework SDK 3.5 SP1 on it and everything worked gr8.
But WINDOW7 is just not budging its way to work....tried reinstalling SDK....tried reinstalling Impressions.....tried to run it as a vista and XP but nothing.

Can AUTODESK please find a fix for this???
Active Member
monksanand
Posts: 8
Registered: ‎02-28-2009
Message 2 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

07-22-2009 12:31 AM in reply to: monksanand
Impressions does work falwlessly while working on it.....it just doesnt save or let me keep the work i have done on it.....and plz autodesk dont give me a soultion like ITS NOT compatable with windows7.......i think its only a Netframework Problem....i am sure i few tweeks can help us get it working on windows7.
Valued Contributor
KPSWD
Posts: 66
Registered: ‎03-23-2009
Message 3 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

07-27-2009 09:13 AM in reply to: monksanand
I have a similar problem; I can open the DWG, import the layout I want, the import process goes to 100% and then the drawing appears on screen, immediately followed by a message saying 'Impression cannot open this file", and I get thrown back to the Open File dialog.

However, I think the chances of getting help from Autodesk on an OS that is still in BETA is not that high!
Valued Contributor
KPSWD
Posts: 66
Registered: ‎03-23-2009
Message 4 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

07-28-2009 12:55 AM in reply to: monksanand
Just for info, since Impression 3 seems a no go under Win7 for now I tried installing it in Win7's XP Mode. Unfortunately the installer refuses to run in this environment (which is terminal services based). And it seems that only 16-bit colour is available anyway.

I am now installing in a Vista virtual machine instead until a Win7 compatable release is available.
Active Contributor
TotalMech
Posts: 36
Registered: ‎11-13-2006
Message 5 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

09-04-2009 12:16 PM in reply to: monksanand
running windows 7 (64 bit) on hp touchsmart tx2 - 8 gigs ram - radeon hd 3200 graphics card (on motherboard)

have similar issues but a little different. HTH...
reinstalled IMP3 and it will import a file on the first session. but it will fail to import any more files after that and bonks! then when running the program again it bonks any time you click the import selection on the file menu. what fun - totally broke.

what is curious is why did it work the very first time and then fail.

I will try and reinstall again. import and then close the session. maybe because it never closed the program properly it is having issues... more later
Valued Contributor
KPSWD
Posts: 66
Registered: ‎03-23-2009
Message 6 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

09-05-2009 03:25 AM in reply to: monksanand

Just for information, I have the Windows 7 x64 RTM build installed now, and the problem is the same.

I have abandoned running Impression on Windows 7, and run it in a Windows XP Pro Virtual Machine instead. I will wait for a fix from Autodesk before trying it again.

K

New Member
bluekid
Posts: 1
Registered: ‎10-15-2009
Message 7 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

10-15-2009 08:15 AM in reply to: monksanand
Has any one solve this problem..............??????????????
or is auto desk giving up on impression?
it is kinda strange that there is no update since the day of release............
Valued Contributor
KPSWD
Posts: 66
Registered: ‎03-23-2009
Message 8 of 122 (6,716 Views)

Re: Impression and windows 7

10-16-2009 01:54 AM in reply to: monksanand

I agree - the silence and lack of updates is odd. I am so impressed with Windows 7 that I intend to update our 3 Vista workstations ASAP, but all of them use Impression now and then and I don't want to install VMWare just to run a virtual XP machine for Impression.

I am sure Impression is still being developed, version 3 has only recently been released...

Is anyone from Autodesk reading this and able to comment?

Member
rafael_nubile
Posts: 5
Registered: ‎09-28-2006
Message 9 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

10-31-2009 09:03 AM in reply to: monksanand
I have experienced the same here!
Member
kellyhoman
Posts: 4
Registered: ‎04-29-2009
Message 10 of 122 (6,716 Views)

Re: Impressions and windows 7

11-02-2009 02:46 PM in reply to: monksanand
does autodesk not respond to this forum anymore??

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community