Dynamic Blocks

Reply
Member
jake.l
Posts: 3
Registered: ‎07-05-2011
Message 1 of 7 (1,289 Views)

Dynamic Block problems in AutoCAD LT 2013

1289 Views, 6 Replies
04-09-2012 11:03 PM

I have found the following problems to be new for 2013:

 

- Using a rotation parameter on a dynamic block rotates one of the angle vertices as well as the objects it is supposed to rotate. This means that, when rotating, the angle shown does not correspond to the angle that the object has rotated.

 

-In the example attached, the rotation seems to rotate the visibility list strangely instead of the above problem.

 

- Also, when creating a visibility set, selecting the drop-down box in the ribbon does not "set to current" this makes it frustrating to create dynamic blocks using this parameter.

 

These problems occur with both new blocks (created with 2013) and old ones (created with 2012)

Contributor
sam.samuels
Posts: 12
Registered: ‎11-21-2011
Message 2 of 7 (1,253 Views)

Re: Dynamic Block problems in AutoCAD LT 2013

04-16-2012 09:08 AM in reply to: jake.l

I am also having problems with the Dynamic Blocks - the polar stretch functionality is completely gone - all this does now is rotate the block and move the handle without stretching the geometry - these blocks are vital to my workflow and livelihood - who do I sue?

Contributor
sam.samuels
Posts: 12
Registered: ‎11-21-2011
Message 3 of 7 (1,251 Views)

Re: Dynamic Block problems in AutoCAD LT 2013

04-16-2012 09:14 AM in reply to: sam.samuels

And I am using full AutoCAD 2013 not LT - but as soon as possible I will uninstalling and returning to 2012 - which at least works.....

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,194
Registered: ‎04-10-2005
Message 4 of 7 (1,246 Views)

Re: Dynamic Block problems in AutoCAD LT 2013

04-16-2012 01:15 PM in reply to: jake.l

If you save down to 2010 Format does it still perform the same as described?

And if so post the 2010 version.

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Member
jake.l
Posts: 3
Registered: ‎07-05-2011
Message 5 of 7 (1,242 Views)

Re: Dynamic Block problems in AutoCAD LT 2013

04-16-2012 03:04 PM in reply to: Charles_Shade

Hi Charles,

Yes it does still have the same problem concerning the visibility list.

I expect this is an interface problem rather than a problem with the block.

 

As for the rotation problem, it is still there in a 2010 drawing also.

Mentor
ojuris
Posts: 220
Registered: ‎06-08-2010
Message 6 of 7 (1,225 Views)

Re: Dynamic Block problems in AutoCAD LT 2013

04-17-2012 12:53 PM in reply to: jake.l

do the problems still in this file?

may be I don`t understand problem

 

Juris

Valued Contributor
Posts: 61
Registered: ‎05-22-2009
Message 7 of 7 (1,196 Views)

Re: Dynamic Block problems in AutoCAD LT 2013

04-20-2012 10:03 AM in reply to: jake.l

regarding the visibility issue, I had the same problem. turn off the property preview and it seems to work. Go to Options, Selection, Property preview. I have them all turned off.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community