Drafting Techniques

Reply
Distinguished Contributor
was_saxman
Posts: 300
Registered: ‎03-26-2005
Message 1 of 5 (90 Views)

changing colours of Dynamic Text

90 Views, 4 Replies
11-24-2011 12:41 PM

Hi ...I can see under Tool>options where/how to change colours of various on screen items ie cursor etc...I don't see how to change the colour of the Dynamic Text....I can change the line colour  for this but text is colour 8 approx and a bit faint for for my liking........

 

....also how about changing the size of this text.......that would be helpful

 

anyone know how to do either of these changes

 

thanks

 

Randy

 

"...never go with a hippie to a 2nd location"..

J Donnaghy

*Expert Elite*
JGerth
Posts: 1,924
Registered: ‎12-05-2005
Message 2 of 5 (77 Views)

Re: changing colours of Dynamic Text

11-28-2011 05:27 AM in reply to: was_saxman

Text or MText entities are typically created using BYLAYER as the color of the entity.  Display and plotting are then controlled by the Layer settings.  There is not way under OPTIONS to set the color of text object, and it would not make sense if there was -- user's need to be able to control that on a per-object basis.

 

Or am I misunderstanding the question?

Distinguished Contributor
was_saxman
Posts: 300
Registered: ‎03-26-2005
Message 3 of 5 (74 Views)

Re: changing colours of Dynamic Text

11-28-2011 08:50 AM in reply to: JGerth

Hi JG....I am referring to the dynamic dimensions that pop up when I select a line, rectangle, circle etc and hover over a corner grip....I have managed to change the dim line colour but want to change the colour and size of the text

 

thanks

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 4 of 5 (68 Views)

Re: changing colours of Dynamic Text

11-29-2011 05:08 AM in reply to: was_saxman

From the Command Line:

DSETTINGS; Dynamic Input tab; Drafting Tooltip Appearance; Change the Size.

 

Please mark any response as "Accept as Solution" if it answers your question.
_____________________________________________________________

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Distinguished Contributor
was_saxman
Posts: 300
Registered: ‎03-26-2005
Message 5 of 5 (57 Views)

Re: changing colours of Dynamic Text

11-29-2011 10:12 AM in reply to: Charles_Shade

thanks Charles......got the text size to work......!

 

randy

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community