Autodesk Factory Design Suite General

Reply
Member
strapekm
Posts: 3
Registered: ‎10-08-2013
Message 1 of 4 (198 Views)

Structures from Architecture to Inventor?

198 Views, 3 Replies
10-19-2013 04:12 AM

Hi,

is possible to convert structures like walls, stairs, windows created in architecture to the Inventor 3D factory model? If i send dwg from architecture to Inventor i can see 3D models of machines but structures made in architecture only in wire model. 

Valued Contributor
eljoseppo
Posts: 70
Registered: ‎10-11-2010
Message 2 of 4 (176 Views)

Re: Structures from Architecture to Inventor?

10-22-2013 06:42 AM in reply to: strapekm
Valued Mentor
Logos_Atum
Posts: 492
Registered: ‎07-10-2012
Message 3 of 4 (163 Views)

Re: Structures from Architecture to Inventor?

10-23-2013 11:34 PM in reply to: eljoseppo

I agree :smileywink:

- 2500K @ 4.2Ghz- 8GB - Radeon7970 -
- Xeon 1230V2 @ stock Ghz- 32GB - W7000-
- 2x Xeon 2670V2 - 64GB - W7000 -

- Factory Design Suite Premium Subscription-
Employee
XuesongBai
Posts: 393
Registered: ‎03-15-2009
Message 4 of 4 (144 Views)

Re: Structures from Architecture to Inventor?

10-29-2013 01:29 AM in reply to: strapekm

Hi there,

 

The answer is yes. The workflow should be like this:

1,Covert Architecture stuff like Wall, Windows, etc to 3D solid by CONVERTO3DSOLIDS command in AutoCAD Architecture

2,Import it into Inventor as factory asset by Import  DWG Solids in Factory Inventor

 

Thanks,

-Xuesong

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community